Alla inlägg under september 2012

Av Jessica - 10 september 2012 21:04

Ibland blir det lite mycket, och då hinner jag inte blogga. Igår var en sån dag.


Kl. 8 hämtade jag upp Martin o vi körde ner till Halland för att plocka svamp. Solen sken från en blå himmel här hemma, men i horisonten syntes mörka moln....


Vi hade tur, det var uppehåll hela tiden. Molnigt, men ändå lagom varmt. Som alltid fanns det gott om svamp i "min" skog! Kul att ha lite sällskap i skogen. Fast jag förstår om inte Martin hittat svamp tidigare..... Han ser ju dem inte! Fick göra som med barnen " titta där, där finns, plocka där"...  2 rundor i skogen gjorde vi, paus mellan rundorna, då vi lastade av lite svamp i bilen och tog oss en fika. Martin stod för kaffe och hembakt bröd. Smakar alltid så gott när man fikar i skogen. Efter dryga 4 timmar åkte vi hem, med gott om trattisar till oss båda.


Ju närmre hemmavid vi kom, desto mer regnade det!!! Hallå - ingen hade sagt att det skulle regna....


Köra hem Martin, hem o ge lite svamp till grannen, sen iväg för att heja på Axel som skulle spela match. Laget förlorade knappt, men Axel gjorde en riktigt bra insats hela matchen. Kul att se - han är så duktig!


Efter matchen, till Coop för att fylla upp kylen inför barnens ankomst. Förbi barnens pappa för att hämta upp lite grejor som barnen ville ha med. Krama Peter - å han var varm som en kamin!!! Jaha... feber.


Så var den här - höstens första VAB. Hade inte precis planerat för det.... Fullbokad på jobbet... suck. Det ger lätt en högre stressnivå. Barnens far kunde dock stanna hemma på förmiddagen idag. Underlättar, då behöver jag inte ringa tidigt hem till folk och avboka besök som de är inställda på. Samt att jag dels hann ta några besök på förmiddagen och även boka om alla besök både tisdag och onsdag. När detta var gjort, sjönk min stressnivå igen.


Sen en em. hemma med både P och O, som också var hemma idag. Hämtade A vid skolan när han slutade, så han slapp ta vagnen hem. Under em har jag och Axel försökt få till det med han PS3, kopplat till datorn... Gick sådär... till slut tröttnade jag. Nytt försök en annan dag.


I morgon ska jag mysa med lille P här hemma. De stora i skolan. Axel har sin kortaste dag i veckan, passar bra.

Av Jessica - 8 september 2012 21:52

Ja, det är vad min eftermiddag har bestått av.


Mysig förmiddag, först med P på simskolan. Mycket har hänt med honom under sommaren, trots att vi inte badat alls mycket. Han har utvecklats ändå. Kämpar och försöker verkligen. Härligt! Blir så stolt över honom, värmer i hela mammahjärtat!


När vi kom hem efter simskolan var Oscar här! Pappan hade lämnat honom här, för pappan skulle åka o träna. Istället för att vara själv i pappas hus, valde Oscar att komma hit och vara med oss. Jag o grabbarna lunchade tillsammans, innan deras pappa kom o hämtade dem. Det stod barnkalas och konsert på deras program.


Själv fick jag ta mig i kragen och ge mig ut i trädgården. Första projektet var att plocka ner studsmattan. Det tar sin lilla tid, och en del kroppsarbete. Inte kul, men alltid lika gott när det är gjort. Nu ligger ställningen i sina kartonger i förrådet, fästen till skyddsnätet är lagade och vissa andra delar ligger i badkaret och är skurade.


Sen fick jag gå en match mot gräsmattan - attans vad den växer.... Tänkte att jag kanske skulle slippa klippa mer i år, så jag sänkte ner handjagaren på lägsta klipphöjden. Oj vad tungt det blev att klippa då.... Men nu är det gjort. Har även kört trimmern. Gjorde allt grundligt, med förhoppningen att slippa göra det mer i år.... (fast grannarna säger att jag kommer behöva klippa mer...)


Nu är jag trött, trött, trött..... så alldeles strax ska jag faktiskt lägga mig, trots att klockan bara är ca. 22. I morgon är det ingen sovmorgon. Jag har lurat med mig Martin ut i skogen. Vi ska plocka svamp! Kl. 8 ska jag hämta honom. Dels gäller det ju att få sin plats i skogen.... och dels måste vi vara hemma till 15, för då ska jag heja på Axel som spelar match.


Ens svampställen är ju heliga, inget man visar för någon.... Fast efter lite övervägande tänkte jag att det gör inget att Martin följer med. För han har världens sämsta lokalsinne, så han lär aldrig hitta dit igen!


Av Jessica - 7 september 2012 19:57

Så mycket som kan hända på 1 ynka vecka...


Fick hit min 6 1/2 åring nu ikväll. Sedan tidigt i våras har han varit i "lilla tonåren".....hua... Inte alls rolig att tas med.


Så ikväll kommer han hit. Han har varit hos sin pappa sedan i måndags eftermiddag. Jag lämnade honom i skolan i måndags morse. Har inte träffats sedan dess - eller tja, det var väl en sanning med modifikation. Vi träffades ju igår när vi hejade på Oscar som spelade match. Trots att vi stod under mitt paraply och tryckte, så märkte jag inte så mycket då.


Men idag.... vilken förändring på dessa ynka dagar. Min lilla tonåring har försvunnit. Istället har jag fått en fantastisk, klok, underbar unge!! Helt ofattbart när det händer!


Från att ha varit obstinat, är han nu bara härlig. Vill krama honom HELA tiden!

Vilken kille!


Nu ska vi mysa en stund o titta lite på fångarna på fortet. Sen ska han i säng, och jag ska också lägga mig tidigt. Ingen sovmorgon i morgon, utan då är det dax för hans simskola.


ÄLSKAR att vara tillsammans med lille P!!!

Av Jessica - 5 september 2012 22:00

Oj, oj..... vilken kväll....


Hem från jobbet, idag skulle jag inte ut i skogen och lufsa... Ut o greja lite i trädgården istället, band upp mina tomatplantor, plockade inte lite tomater, både röda och en del gröna som fick flytta till fönsterbrädan. Plockade upp mina sista rödbetor. Passade också på att slänga mina vissna blommor som jag planterade i början av sommaren.


När jag var ute kom 2 gubbar från styrelsen förbi, de skulle titta på mina fönsterfoder el. vad det nu heter. Skit samma, i alla fall det som är runt fönstren, som börjat murkna runt mina STORA fönster i burspråket. Det skulle bytas ut! Fick också veta att ny dörr till förrådet var beställd! (Dock fortfarande så att styrelsen inte har nåt ansv. för fuktskadan inne i förrådet...)


Körde en maskin tvätt, och tagit hand om den rena tvätten som tvättades här om dagen. Sopade golvet, plockade bort torra blommor och blad från krukväxterna här inne.


Reducerat färdigt min kycklingfond, lagat en paj, putsat grytbitar och frysit in.


Nu har hela kvällen gått, och jag har grejat och grejat och grejat...


Nu ska jag slå ner rumpan i soffan en stund och smaka på min paj!


Undrar fortfarande vad som hände?.... Var kom all denna energin ifrån???

Av Jessica - 4 september 2012 22:13

   Jag gillar verkligen mitt jobb. Ett jobb i postitiv anda!


Nåt av det negativa med mitt jobb är att det är väldigt stillasittande och man är inomhus HELA dagarna. Är så tacksam för varje dag det är fint väder, och därmed några timmar med ljus när jag slutat jobba.


Så dessa dagar när det är fint väder försöker jag nyttja det, och ta mig ut en stund efter jobbet. Behöver ljuset och behöver den friska luften.


Idag när jag kom hem bytte jag om, hoppade i gummistövlarna (det hade ju regnat under dagen), tog min lilla kniv och en påse med mig och vandrade ut i skogen bakom huset.


I skogen fann jag detta!


 


Trattkantarellsäsongen är igång!!!


Nu är min kropp fylld med frisk luft, efter ca. 2 timmar i skogen. Den är dessutom trött. Jag är nyduschad och insmord, så jag doftar choklad.


Magen är fylld med kantarellmacka (det stod åter igen gula kvar i skogen, som jag ju "måste" ta hand om) och trattisarna är rensade och ligger för att torka.



Av Jessica - 2 september 2012 21:48

I fredags fick jag en liten present på jobbet! Händer inte så ofta - och varför skulle det göra det??... Men ibland har jag fått nån liten present, en spontan uppskattning. DET värmer och gör en glad!!


I fredags fick jag den här:


 


Bodybutter från Bodyshop. Har inte tidigare provat just bodybutter. Jag är en sån tråkmåns så jag kör mjukgörande produkter från apoteket..... Så i morse efter duschen testade jag den här. Skönt för huden! Dock lite skumt att dofta choklad....


  

Av Jessica - 2 september 2012 21:42

 


Har ni inte läst dessa 2 böcker så är det nåt jag verkligen råder er att göra! Hemska, fruktansvärda livsöden, men ändå fantastiska böcker att läsa. Såna böcker som man inte vill sluta läsa, såna böcker som man längtar hem till när man är på jobbet, såna böcker som gör att allt här hemma "står still"....


Har också läst dessa på sistone


 


Inte alls i samma klass, men helt ok att läsa. "Våta spår" var spännande, så vill man ha lite spänning är den en bra bok. "sju jävligt långa dagar" var underhållande. "fjärilen i glaskupan"....nja.... även här ett tragiskt människoöde, men inte alls lika fängslande som de andra böckerna.

Av Jessica - 1 september 2012 15:28

Är så trött..... näst intill ofattbart trött. Sådär trött, så man har svårt att hålla uppe ögonlocken...


Varför?? Tycker inte jag ligger så mycket back med sömnen. Visst blir det lite för lite sömn, men inte så att jag borde vara så här trött.


Sen börjar man undra om man är på väg att bli sjuk, eller om man kanske redan är sjuk.... Har även haft konstigt ont i höger ben, på olika ställen i benet. Här om dagen var det i knät, idag på utsida lår. Det är ju inte så att jag på nåt vis har tränat, så då undrar man ju om man är sjuk. Funderar lite ibland på Borrelia. Har ju plockat en och annan fästing denna sommaren, men har inte haft några ringar på huden...


Har även haft en vecka med mens, som inte varit av denna världen... Aldrig tidigare varit med om så mkt.... Har jag inte fått blodbrist nu, så får jag det nog aldrig...


Tja, sen finns det ju då ytterligare en otrevlig ev. orsak....

Är på väg neråt i mitt mående??.....


Tycker generellt att jag mår bra. Denna veckan har varit jättebra. MEN, jag har ju lärt mig. Trötthet var ju ett av mina tecken på att det var påväg utför för några år sedan. Ska lyssna betydligt bättre på min kropp och själ denna gången. Har redan bestämt att jag ger det 1 vecka till. Om jag inte känner mig piggare om 1 vecka, så ska jag prata med en doktor!


Nu väntar vi besök. Fick sms för några timmar sedan och fråga om det gick bra att komma hit o hälsa på. Alltid trevligt när man får besök. Så jag ska försöka rycka upp mig. (Tur att killarna också är trötta. Så vi alla är på samma nivå och går på halvfart här hemma. Tyvärr inte så att vi precis njuter och nyttjar det underbara vädret idag. Fast vi har varit ute på fm. när Axel spelade match)


Ovido - Quiz & Flashcards