Alla inlägg den 10 september 2012

Av Jessica - 10 september 2012 21:59

Inte ofta det sker - men ikväll har det hänt!


Jag är ingen människa som gillar att laga mat. För mig är det ett tvunget "ont"..... Jag gör det, eftersom jag måste, men tycker inte det är kul. Fast barnens kompisar tycker att jag lagar så got mat! Det är roligt.


Brukar försöka fundera igenom vad vi kan tänkas äta under veckan, så jag har mycket av ingredienserna hemma. Brukar dock vara svårt att komma på vad vi ska ha. Sen är jag usel på att ta hand om allt. Jobbar på att bli bättre på den biten. Oftast blir det någon matlåda till mig, men känner att allt för mycket tenderar att hamna i soporna. Vilket inte känns bra av flera anledningar.


För någon vecka sedan var jag dock "duktig", köpte 2 färska kycklingar när det var billigt. In med den ena i ugnen och en kokades på spisen. När de var färdiga är det bara att plocka av köttet, perfekt att ha i frysen när man behöver färdig kyckling. Lite kött sparades, och jag gjorde i slutet av förra veckan en sallad med kyckling, fullkornscouscous, röd lök, majs, soltorkad tomat. Ja, jag använde sånt som fanns hemma! Inte illa för att vara mig.


Av det som stod på spisen och puttrade, kokade jag dessutom ihop fond!!! (inte för jag vet vad jag ska ha den till, men min kompis som är kock säger att det är bra...)


Idag blev det så kyckling, ris och currysås till middag. Skonsam mat för killarnas magar, nu när de inte är riktigt krya. Det blev en del kyckling över.... tänka, tänka, tänka. Ja, så kom jag på det - jag ska göra en kycklingpaj. Så nu ikväll har jag googlat runt och hittat ett recept som verkar lovande, en krämig kycklingpaj. Inte roligt om det blir torrt tycker jag. Så någon dag slänger jag ihop den.


Dessutom har jag dryga litern med rensade trattisar i kylen, på dessa ska vi göra en soppa. Oscar har länge frågat efter kantarellsoppa, och nu ska han få det i morgon. Härlig soppa och lite gott bröd till!


Förutom detta ligger det också 2 fläsklägg i kylen. Dessa ska kokas, men det kräver ju sin tid, så det tänkte jag göra i morgon när jag ändå är hemma med P. Barnen älskar fläsklägg, men ratar rotmoset. Så nu har jag givit upp rotmoset, det blir istället ugnsrostade rotfrukter, potatis, palsternacka, kålrot, morot och rödbeta. Å vet ni vad? Allt detta finns redan hemma i mitt kylskåp.


Så soppa i morgon, fläsklägg på onsdag, pajen får alltså vänta till torsdag.


Sen blev det ju en del ris över idag, dock med beräkning. Gjorde för några veckor sedan en "wok" med kyckling, strimlade grönsaker och ris, smaksatt med fisksås och oystersås, så det blev en Thai-touch på det. Det kommer bli en repris på detta, men denna gången med fläskkött. Har strimlor i frysen, sedan jag putsade grytbitar förra veckan.


Sen är det 3 killar som längtar efter riktiga Amerikanska pannkakor. Gjorde det sist de var här, och det gillades vill jag lova. De som blev kvar, värmdes en morgon och åts till frukost. Så självklart blir det såna denna veckan också - självklart med smör o lönnsirap.


Ja, ni förstår. Jag som inte alls tycker det är roligt att laga mat, har helt plötsligt så mycket mat att laga denna veckan, så jag är helt överväldigad och förvånad själv!


  




Av Jessica - 10 september 2012 21:04

Ibland blir det lite mycket, och då hinner jag inte blogga. Igår var en sån dag.


Kl. 8 hämtade jag upp Martin o vi körde ner till Halland för att plocka svamp. Solen sken från en blå himmel här hemma, men i horisonten syntes mörka moln....


Vi hade tur, det var uppehåll hela tiden. Molnigt, men ändå lagom varmt. Som alltid fanns det gott om svamp i "min" skog! Kul att ha lite sällskap i skogen. Fast jag förstår om inte Martin hittat svamp tidigare..... Han ser ju dem inte! Fick göra som med barnen " titta där, där finns, plocka där"...  2 rundor i skogen gjorde vi, paus mellan rundorna, då vi lastade av lite svamp i bilen och tog oss en fika. Martin stod för kaffe och hembakt bröd. Smakar alltid så gott när man fikar i skogen. Efter dryga 4 timmar åkte vi hem, med gott om trattisar till oss båda.


Ju närmre hemmavid vi kom, desto mer regnade det!!! Hallå - ingen hade sagt att det skulle regna....


Köra hem Martin, hem o ge lite svamp till grannen, sen iväg för att heja på Axel som skulle spela match. Laget förlorade knappt, men Axel gjorde en riktigt bra insats hela matchen. Kul att se - han är så duktig!


Efter matchen, till Coop för att fylla upp kylen inför barnens ankomst. Förbi barnens pappa för att hämta upp lite grejor som barnen ville ha med. Krama Peter - å han var varm som en kamin!!! Jaha... feber.


Så var den här - höstens första VAB. Hade inte precis planerat för det.... Fullbokad på jobbet... suck. Det ger lätt en högre stressnivå. Barnens far kunde dock stanna hemma på förmiddagen idag. Underlättar, då behöver jag inte ringa tidigt hem till folk och avboka besök som de är inställda på. Samt att jag dels hann ta några besök på förmiddagen och även boka om alla besök både tisdag och onsdag. När detta var gjort, sjönk min stressnivå igen.


Sen en em. hemma med både P och O, som också var hemma idag. Hämtade A vid skolan när han slutade, så han slapp ta vagnen hem. Under em har jag och Axel försökt få till det med han PS3, kopplat till datorn... Gick sådär... till slut tröttnade jag. Nytt försök en annan dag.


I morgon ska jag mysa med lille P här hemma. De stora i skolan. Axel har sin kortaste dag i veckan, passar bra.

Ovido - Quiz & Flashcards