Alla inlägg den 2 augusti 2012

Av Jessica - 2 augusti 2012 00:08

Som ni förstått älskar jag att gå i skogen, är så rogivande. Min killar avskyr dock att vara i skogen.... typiskt. Så jag "tränar" dem. Varje sommar blir det 1 skogsutflykt tillsammans med mamma. Förra året hade jag vid tidigare besök i skogen sett ett skelett, detta visste jag skulle roa barnen. Den utflykten slutade med att vi fick med en halv älg hem.... Oj vad barnen var sysselsatta med alla dessa olika ben som de hittade. De skrubbade och skurade i flera dagar.


I år fanns det inget skelett, men väl skogens gula guld! Gäller ju att åka till ett ställe där det är stora chanser att finna något när barnen är med. Annars tröttnar de på några få minuter. Idag spenderade vi nästan 3 timmar i skogen, och det var inget gnäll! Det är dessutom väldigt backig terräng som vi går i, så alla killarna var möra efter vår tur.


Kvällen avslutades med födelsedagsmiddag för Oscar.


Några bilder från idag: Första svamparna som vi hittar, killarna är duktiga på att hitta och plocka. Detta var dock små, små gulingar. Det skulle bli bättre.....

 



När man är på utflykt är det ett måste att ha med fika. Mackor, festis och kex smakar extra gott när man är ute i skogen. Själv har jag såklart med kaffetermosen!


 


Svampletandet avslutades på "mitt" ställe. Tydligen ett ställe som ingen annan hittat. Glömde tyvärr att ta kort innan vi plockade "som galningar"... Blev väl allt för exalterad. Men det var ett "hav" av välvuxna kantareller.


 


Så vi kom väl hem med ca. 10 liter! Vi har ätit ikväll, jag har 3 liter i kylen som ska förvällas och fysas i morgon, och vi gav kantareller både till barnens far och Jocce.


 



Ovido - Quiz & Flashcards