Alla inlägg den 3 maj 2012

Av Jessica - 3 maj 2012 19:33

Idag har jag längtat hem från jobbet hela dagen. I morse innan jag åkte till jobbet, bar jag ut min ny-oljade pallkragar, så de skulle få stå i solen och torka till det sista.


Till slut tog arbetsdagen slut, och jag tog åter igen vägen via Hornbach. Denna gång för att inhandla jord och även lite gödsel, med andra ord ko-skit! Sen hem, lasta ur och sedan börja greja. Så roligt! Fixade och grävde lite i underlaget, försökte jämna ut det lite grann, då det har satt sig på vissa ställen. Blev inte bra, men bättre. Duger för mig. Sedan klippa till täckväv och lägga över småstenen som låg som underlag. På med pallkargar, och lägga tillbaka stenplattor där det fanns plats för dem.


Sedan fylla på med jord och ko-skiten. Känner mig såååå glad, och längtar tills det bara blir lite varmare, så ska jag börja odla i mina kragar. Funderar redan på vad jag ska försöka mig på att odla. Vet i alla fall att mina tomatplantor i år slipper stå i krukor. Jag brukar varje år köpa busktomater, cocktailtomater, och de brukar få stå där jag nu anlagt pallkragarna. Så jag vet att det är ett bra läge för att växa!


Behövs nog ytterligare någon påse jord i varje krage, men oj vad nöjd jag är. Tack pappa för att du snickrade ihop kragar till mig! Resten av arbetet har jag faktiskt gjort själv.


 


Ni ser ju att det finns lite mer att göra på detta ställe. Rensa upp mellan plattorna, fylla ut mellan plattorna, och framför allt ett staket som behöver åtgärdas. Jag var inne på att helt byta staket, men min kära pappa tyckte vi skulle byta ut de dåliga brädorna. Ja vi får se vad det blir.


Detta var en liten uteplats, som jag aldrig använder, har då tänkt att jag skulle vilja odla där! Nu är det verklighet!

Ovido - Quiz & Flashcards