Alla inlägg under augusti 2012

Av Jessica - 5 augusti 2012 15:02

Åh vad man kan bli trött ibland.... Energitjuvar - har ni såna i er närhet?? Försök att undvika så mycket det går. fungerar inte att ha människor i sin omgivning som bara "tar".. Är man stark klarar man det till en viss del, men åndå måste man då fylla på med energi efter att ha mött sina energitjuvar.


Jag tycker jag blir starkare och starkare, men inte så jag klarar allt för kraftfulla energitjuvar ännu.... Gör allt för att ha så lite kontakt som möjligt med dem, men ibland går det inte att undvika... suck!


Oscar har åkt iväg till mormor & morfar. Axel & Peter är nere hos sin pappa. Axel ska stanna över natten, Peter ville bli hämtad om några timmar. Hade då tänkt att jag skulle få lite gjort här hemma, men en energitjuv stal all min energi innan jag ens hann att sätta igång....


Måste lära mig något sätt så att vissa människor inte har sån inverkan på mitt liv. Försöker att ruska av mig och fortsätta där jag var... men det funkar inte så bra. Vissa saker funkar ok att ruska av sig, men när det gäller barnen så är det stört omöjligt. När det gäller denna energitjuven så är det ju bara barnen som vi MÅSTE ha kontakt kring... Vilket INTE är lätt....


Nu ska jag försöka koppla av en stund, rensa tankarna och "komma tillbaka" med nya krafter.... SUCK!

Av Jessica - 4 augusti 2012 23:14

Igår åkte vi på kort besök i Bohuslän. Vi var uppbjudna till Axels bästa kompis och hans familj. De har sitt sommarställe i närheten av Nordens Ark. Lite strul innan vi äntligen kom iväg, så vi var uppe vid lunchtid.


Bara att sätta sig vid dukat bord - lyxigt. Efter att vi alla hade fyllt våra magar med pastasallad, åkte vi iväg till Bovallstrand. Syskonen Wennerqvist ville helst bada, syskonen Juillard ville helst fiska krabbor. Till slut var även Axel i vattnet en stund, brrrr.... Fast under tiden vi var där, så klarnade det upp och blev klarblå himmel, så solen kunde skina på oss. Besöket i Bovallstrand avslutades med kul-glass. Peter tyckte dock inte det var så "kul", eftersom han tappade sin glass..... Dock snäll tjej i glass-kiosken, så han fick en ny.


Åter i huset ordnade Ted grillen, jag fick röra ihop tzatzikin, Maria fixade övriga tillbehör. Åter igen mätta o belåtna, så spelade jag och Ted "Chicago" tillsammans med barnen. Behöver ni ens gissa vem som vann??.....


Sen var barnen trötta, vid 22.30 bad Peter att få gå och lägga sig, då fick även de andra göra sig redo för att krypa ner i sängarna. De 3 stora killarna skulle sova ute i den lilla gäst-stugan. Vet inte när de somnade, för de hade med sig ipod´s dit och jag vet att Oscar & Jakob spelade. Axel sysselsatte sig mest med Teds stora stjärnkikare.


Efter att ha fått en god natts sömn och frukost, så sysselsatte sig barnen med Kubb. Teds pappa kom dit, och de 2 fortsatte bygga på sommarens projekt - en bastu. Jag och Maria tog en promenad i skogen och plockade med oss en del kantareller och trattisar hem. Efter lite fika var det dax att tacka för oss.


Vi körde ner till Lysekil och passade på att besöka "havets hus", där vi inte har varit tidigare. Verkade uppskattat av killarna. Sen hittade vi en liten strand och såklart klippor, där vi spenderade ytterligare någon timma innan hemfärd till GBG.


Vi har haft ett härligt dygn hos kära vänner! Nu ska det packas upp, och packas om fast bara för Oscar. I morgon kommer nämligen mormor & morfar och hämtar honom. Han ska vara hos dem några dagar och få egentid och bli bortskämd! Lyx!


 

Av Jessica - 2 augusti 2012 00:08

Som ni förstått älskar jag att gå i skogen, är så rogivande. Min killar avskyr dock att vara i skogen.... typiskt. Så jag "tränar" dem. Varje sommar blir det 1 skogsutflykt tillsammans med mamma. Förra året hade jag vid tidigare besök i skogen sett ett skelett, detta visste jag skulle roa barnen. Den utflykten slutade med att vi fick med en halv älg hem.... Oj vad barnen var sysselsatta med alla dessa olika ben som de hittade. De skrubbade och skurade i flera dagar.


I år fanns det inget skelett, men väl skogens gula guld! Gäller ju att åka till ett ställe där det är stora chanser att finna något när barnen är med. Annars tröttnar de på några få minuter. Idag spenderade vi nästan 3 timmar i skogen, och det var inget gnäll! Det är dessutom väldigt backig terräng som vi går i, så alla killarna var möra efter vår tur.


Kvällen avslutades med födelsedagsmiddag för Oscar.


Några bilder från idag: Första svamparna som vi hittar, killarna är duktiga på att hitta och plocka. Detta var dock små, små gulingar. Det skulle bli bättre.....

 



När man är på utflykt är det ett måste att ha med fika. Mackor, festis och kex smakar extra gott när man är ute i skogen. Själv har jag såklart med kaffetermosen!


 


Svampletandet avslutades på "mitt" ställe. Tydligen ett ställe som ingen annan hittat. Glömde tyvärr att ta kort innan vi plockade "som galningar"... Blev väl allt för exalterad. Men det var ett "hav" av välvuxna kantareller.


 


Så vi kom väl hem med ca. 10 liter! Vi har ätit ikväll, jag har 3 liter i kylen som ska förvällas och fysas i morgon, och vi gav kantareller både till barnens far och Jocce.


 



Ovido - Quiz & Flashcards