Alla inlägg den 4 januari 2012

Av Jessica - 4 januari 2012 21:55

Tittar ni på Lyxfällan? Vet inte varför, men jag tycker om det programmet. Trots att man inte kan sluta förundras över hur människor fungerar...


Jag vill inte vara svartsjuk, men ibland är jag det. Antar att det bara är mänskligt. Jag är inte svartsjuk på den livssituation som vissa sätter sig i, men jag kan vara svartsjuk på deras förutsättningar...


Jag lever ett bra liv som ensamstående...men.... ibland kan man önska att man vore 2. Bland annat när det gäller den ekonomiska situationen. Alltså, de som var med ikväll hade 34 000 netto in varje månad! De hade en bostadskostnad på ca. 6 500. Trots detta gick de back 18 000 varje månad!! Hur det blir kan man ju räkna ut.


Men tänk.... 34 000 in varje månad. Det vore nåt. Jag har kanske 20 -21 in varje månad, och då har jag räknat med barnbidragen. Hur stora utgifterna är orkar jag inte ens berätta. Men det kostar att leva ensam och själv betala för sånt som många andra kan dela på....


Jag har alltid varit ekonomisk, och det är väl därför som jag klarar mig. Enligt alla uträkningar, så har jag för lite pengar för att klara mig.. Det är en och annan krona som man vänder på, och det är inte så ofta som man gör några extra saker. Det är inte precis så att vi reser 2 gånger/år.


Försöker ju alltid se till att barnen har det de behöver. De ska drabbas så lite som möjligt, av att deras mamma och pappa inte kan leva tillsammans. Men att unna sig själv - det finns inte på världskartan...


Jag vill inte klaga och gnälla, men det är tufft.....

Av Jessica - 4 januari 2012 19:05

Hmm.. har min vana trogen ögnat igenom GT och Aftonbladets hemsidor. (Fick GP i 3 månader, så den behöver jag inte längre läsa på nätet) Ibland måste man bara fundera över och förfäras över det som skrivs.


Kvinna krockade på motorvägen, hon ammade sitt barn samtidigt som hon körde!!!...

Hur f-n tänkte hon där. Näe just det... hon tänkte inte alls. Hon kan nog inte tänka, för inte f-n gör man så då! Jag blir verkligen upprörd över detta. Inte nog med vad hon utsätter sitt ammande barn för, hon hade ju dessutom med sig ytterligare 2 barn i bilen. Vad hjälper det att ha ett fullmatat, mätt barn om man krockar och barnet dör??


Nu hade hon tur. Enl. artikeln så blev ingen i bilen allvarligt skadad. Hon har verkligen en skyddsängel någonstans där uppe. Antar/förutsätter att detta blir något för socialtjänsten att titta på. Snacka om försummelse och att inte kunna förutse risker! Så mycket som vi på bvc pratar om förebyggande av barnolycksfall. Detta scenario är dock inte ens något som man överhuvudtaget har funderat på.


Ursäkta mig, men j-vla idiot!



Sen måste jag också bara göra en kort kommentar om domen mot den man som slagit ihjäl sin fru och sedan kastat ner henne från balkongen. Detta när barnet såg på. Den mannen fick 5 års fängelse!!!


5 år!!! Ett hån!


Näe, usch! Nu får jag försöka tänka på nåt trevligare. Tar en gos-stund med kaninen istället....

Ovido - Quiz & Flashcards