Alla inlägg under april 2012

Av Jessica - 30 april 2012 21:49

Ja, några få är ni nog som känner igen det namnet. Emily är den lilla flicka som jag tog hand om när jag var au-pair i St. Louis, MO, för ca. 18 år sedan.....(ruskigt att det gått 18 år sedan dess....). Emily skulle precis fylla 2 år när jag kom till USA, hennes lillebror John var 6 månader. Så med dessa 2 små barn, kan man lugnt säga att jag hade fullt upp på dagarna.


Både Emily & John är nu vuxna.... Emily är just nu i Spanien och pluggar, för några månaders tid. Jag skrev till henne via facebook, att hon borde passa på att besöka Sverige när hon är så nära. Emily är född i Stockholm, hennes föräldrar bodde där i några år, när hennes pappa utbildade sig till forskare vid Karolinska institutet.


Såå, idag kom det ett meddelande via facebook. Om bara några veckor kommer Emily förbi Göteborg i 3 dagar, och hon ville träffas! Hon undrade om det t.o.m kunde vara så att det fanns någon soffa att låna för henne och hennes studie-kompis. Såklart ska de bo här. Det är ju bara 2 nätter som det gäller, och det finns ju till och med sängar till dem!


Ska bli så spännande att träffa henne. Hon är ju egentligen en helt främmande människa. Jag känner ju inte henne alls. Jag kände hennes föräldrar för 18 år sedan, och jag kände henne som liten, men under alla dessa år har ju en unik människa formats. Ska bli så kul!


Verkligen något att se fram emot!

Av Jessica - 29 april 2012 20:18

Har ikväll varit med Axel på hans fotbollsträning. När jag stod där vid sidan av fotbollsplanen, kom jag på att detta är nog bästa avkopplingen. !


Inte stressad alls. Oscar var hemma med mormor och Peter var iväg med sin pappa, så alltså ingen stress över att killarna var hemma själva. Visserligen hade det blivit helt igenmulet ute, men det var ok värme, så jag frös inte där jag stod. Frisk luft i 1 1/2 timme. Fritt att låta tankarna komma och gå. Dela Axels träning, han är så lycklig när han tränar o spelar fotboll. Fotboll är verkligen hans liv, så det är så gott när jag kan vara med.


Att så små, enkla saker kan vara så betydelse fulla för välmåendet!

Av Jessica - 28 april 2012 20:55

.... så ligger 3 små trötta killar i säng och sover.... Tidigt en lördag - JA. Men är man trött, så är man, strunt samma vad det är för dag.


Har varit mycket sena kvällar denna veckan, och det tar ut sin rätt. Fredagar är det ju Let´s dance och då blir det också sent. Lördagar är ju ingen sovmorgon, då Peter varje lördag har simskola kl. 8:40. Mina killar behöver egentligen komma i säng vid 20, för att de ska hinna sova de timmar de behöver.


Ja, jag känner verkligen dessa små liv utan och innan. När de är för trötta, blir det mycket bråk och gnäll. Vet inte hur många gånger idag som Oscar och Peter har rykt ihop. De har verkligen noll tålamod med varandra när de är trötta. Så sträng mamma som jag är, bestämde jag att i kväll blir det tidigt i säng, även om de ska vara lediga 3 dagar till.


För mina killar är inte roliga när de är trötta. Allt bråk som blir, tär på oss allihopa. Jag blir mer eller mindre skogstokig... Så för att vi alla ska få det trevligare, var det bara sänggående tidigt ikväll som gällde.


Hoppas detta gör nytta, och att vi får det trevligare i morgon. Tror faktiskt att även killarna kände att det var rätt så gott att komma i säng, för ingen av dem protesterade...

Av Jessica - 28 april 2012 16:21

...är avklarade, skönt! Vi började dagen med att vara ute i ca. 3 timmar. Gott väder, solen sken och värmde gott, Eriksbergs -02:or stod för underhållningen. Bra match, killarna spelade bra och kämpade väl. Matchen slutade 3-6, alltså förlust till Eriksberg. Vi stannade också kvar och tittade på vårat andra lag som spelade match precis efter, de vann.


Sen lyxade vi till det, med sushi till lunch. Hade inte förberett någon mat, och efter match är man hungrig. Hemma en stund, då de 2 yngsta hann med att bråka och skrika och gråta.....suck....


För en stund sedan kom vi hem från "Toys-r-us" efter inhandlande av present till morgondagens födelsedagskalas. Även killarna shoppade lite grann, självklart fotbollskort och för deras egna pengar. Även lite inköp på Coop hann vi med. Bland annat lördagsgodis.


Nu ska jag bara försöka "softa" resten av em/kvällen. Tror det blir en tidig kväll för killarna, som alla 3 redan gäspar, och gäspar och gäspar..

Av Jessica - 28 april 2012 08:06

Vet inte när Axel gick upp idag. Är nog lite pirr i kroppen. Snart dax för hans första serie-match. Han är såååå sugen och laddad. Fint väder får vi dessutom.


Annat än Oscars match i torsdags. ÖS-regn HELA matchen, och dessutom storstryk med 9-1... Oscar gjorde dock en väldigt bra insats. Var nära ett antal gånger att göra mål. När det var som närmast  sköt han stolpe-stolpe-ut.... närmre kan man knappt vara.  Oscar kämpade bra i ösregnet. Nya tag nästa gång, och det är redan på tisdag, då det är cup...


Mycket fotboll nu.....

Av Jessica - 27 april 2012 19:51

Arbetsdagen började som förväntat, slutade inte som förväntat. När klockan var strax efter 10.30 ringer min mobil. "Hej, det är Ann-Sofie från Bräckeskolan, kan du prata lite grann..."


Ja, det hinner flyga förbi en och annan tanke. Men det var inte så allvarligt. Oscar hade sprungit ihop med en annan kille på rasten och nu var en tand lite lös... Så då var det bara att försöka ställa in besök, och be vår vikarie som var där idag, att ringa och boka om eftermiddagens besök... Sen hålla tummarna när man ringer till folktandvården. Vi hade tur, de kunde ta Oscar idag.


Så bara att ge sig iväg och hämta upp Oscar. Var dock inte alls så illa som det lät. Han hade bitit sig på insidan av läppen, tanden satt ju fint på plats och jag ville inte röra på den.


Oscar fick en mycket trevlig tandläkare. Henne tyckte jag om. Ingen fara med Oscars tand. Tandläkaren trodde att han hade haft hjälp av att han bet sig i läppen, den skyddade nog tanden lite grann.


Inte roligt om det blir bekymmer med de ordinarie tänderna. Även om det idag inte var någon skada, så ska jag ändå anmäla till försäkringsbolaget, bara ifall om att....

Av Jessica - 26 april 2012 16:26

Var påväg att stämpla ut från jobbet, lite "lagom" stressad som vanligt. Pratar i farten vår läkarstudent, som ska bli pappa för första gången i sommar. Livet har ju olika faser...Berättar att jag ska iväg o hämta barnen, i med mat och sedan fotboll för resten av kvällen.


Berättar att jag efter min utmattningsdepression bestämt, att 1 dag i veckan är det hämt-mat som gäller. Detta för att göra livet lättare och minska stressfaktorn. Så idag var det Burger King som gällde.


Då säger vår student: " tänk om du hade varit min mamma! Vilken höjdare att få Burger King"


Precis en kommentar som man behöver höra när man känner sig stressad och halvdålig som mamma!

TACK, det värmde!

Av Jessica - 25 april 2012 21:26

För en snart 10-årig fotbollstokig kille är det LYCKA, när mamma säger:


"jag och pappa har nu beslutat, att om du vill spela match på lördag, så får du det"


Så underbart, ärligt, innerligt glad han blev. Jag fick en låååång kram. Sen ringde han sin tränare och berättade att han nu skött sig bra och fått lov att vara med och spela. De pratade en lång stund, tror knappt jag någonsin varit med om att han pratat så länge i telefon.


Nu känner jag mig också lättare, en sten föll från mitt hjärta!

Ovido - Quiz & Flashcards