Alla inlägg under maj 2012

Av Jessica - 11 maj 2012 22:45

...men jag känner mig inte på topp precis....


 


Varje gång jag är förkyld, förundras jag över hur mycket snor en kropp kan producera... Inte är det mindre denna gången. Nu är huden runt näsan helt röd, torr, fnasig och öm.


Vet inte vad det är som flugit på mig denna gången. Vill ju inte tro att man ska vara så sjuk, så varje dag, tror jag att i morgon är jag bättre och kan gå och jobba. Men inte då - har inte blivit ett jäkla dugg bättre! Så varje dag har jag fått ringa till jobbet och säga: jag kommer inte i morgon heller....


Nu skiktar jag på att jobba på måndag, men för varje dag som går, tvivlar jag...


Har ingen ork, blir slut av att bara åka och hämta killarna i skolan. Det är ingen lång promenad från bilen, men det räcker. Precis vad jag orkar. I natt sov jag 12 timmar, ändå helt slut och matt idag. Somnade en stund på soffan i eftermiddags. Så fort verkan av Voltaren eller Ipren går ur kroppen, har jag ont i lederna, blir bensvag och känner mig febrig - men jag har ingen feber.


Känner mig lite ynkligt, och trött på den här skiten. Jobbigt att inte ha ork när jag har killarna. Idag kände jag att "nu gör jag som alla andra", jag går till vårdcentralen..... men vad f-n ska de göra med mig där????

Av Jessica - 8 maj 2012 20:39

Igår kväll när vi kom hem från matchen kände jag mig lite frusen, men det hade ju varit lite kyligt och jag hade varit ute några timmar. Problemet var dock att jag aldrig blev varm, utan fortsatte frysa.


Sen börja näsan rinna som en öppen kran. Jäkla allergi tänkte jag då.


Sen fick jag ont i halsen och i resten av kroppen..... då började jag fundera lite grann. Inte bruka pollenallergin göra ont i halsen och resten av kroppen...


Ja, så vaknar man då idag och mår si-så-där. Men eftersom man är som man är, biter man ihop och åker till jobbet.. Tänkte att jag hade ju läkarmott. och då behöver inte jag vara nära barnen. Jag klarade mottagningen, men det var väl också allt. Kände redan efter någon timma att detta inte skulle hålla.


Var "tvungen", näe var inte tvungen, men kände mig tvungen att ta ett besök efter lunch. Sedan packade jag ihop och åkte hem. Har känt mig feberig hela dagen, ont i kroppen och halsen, svag i benen och matt. Snyter mig hela tiden. Hämtade upp Peter på vägen hem, väl hemma fick jag dessutom näsblod, det hör inte till vanligheterna.


Skulle helst velat krypa ner under täcket och inte klivit upp mer idag. Men har man barn och är ensamstående, så är det inget val. Full fart under eftermiddagen, kvällen. Oscar hade fotbollsträning och när han tränade passade jag på att åka till Coop och handla lite grann. När man blir svettig och slut av att handla 1 kasse med mat, då är man inte frisk!


Nu väntar jag på att mitt te med honung ska svalna lite grann. Sen är det snart dax att krypa ner och försöka vila bort skiten! I morgon stannar jag hemma.


Jag har lärt mig av min utmattningsdepression. Förr var jag på jobbet i alla lägen. Var jag sjuk, men kunde stå på benen så var jag på jobbet. Då brukade vi se till att jag inte hade några besök, utan då stängde jag in mig på mitt kontor och passade på att göra administrativt jobb. Inte så jäkla smart om man tänker efter! Tror att jag har blivit bättre på att lyssna på min kropp.


Just nu säger den att den inte mår så bra, och då får jag bara försöka ta det lugnt. I alla fall så lugnt det går.

Av Jessica - 7 maj 2012 22:42

Visst är det 7:e maj, men jag gillar INTE att frysa. Så i kväll åkte de på!!!....


Axels lag, förstärkt med Oscar skulle spela match i Öjersjö. Vis efter träningen igår, så visste jag att det gällde att klä på sig. Så när vi var hemma en snabb vända mellan jobb/dagis/fritids och samling inför matchen, så åkte de på! Så gott det var att ha dem. Jag frös inte!


Härlig match, och killarna vann!!! (inte precis något som de är vana vid) Oscar var riktigt duktig att spela mot de äldre killarna. Axel duktig som alltid. Men det som gjorde mig allra mest stolt i kväll var när Axel ställde sig i målet!! Verkligen inte hans favoritposition. Tyvärr har -02:orna bara 1 kille som verkligen tycker det är kul att stå i mål. Så de andra får faktiskt turas om att stå. Killarna spelar 3 x 15 minuter, och idag var de 3 stycken som turades om att stå. Tränaren sa egentligen till en annan kille att han skulle stå, men då började det vanliga tjatet och surandet. Vilket är sååå tråkigt och fortsätter trots att tränarna sagt att detta är ett beteende som inte ska förekomma.


Så jag sa till Axel - ställ dig i mål. Han såg lite surmulen ut, men sen sa tränaren, ja Axel, kan du stå. Då gjorde han det. Utan gnäll, gnat eller tjurande. Bästa Axel! När vi pratade om det senare, så sa han att när jag sa till honom blev han först lite sur, men sen när tränaren bad honom så var det självklart. "Mamma, jag gör ju det för laget"


Då har man fattat vad lagsport handlar om!! Jag är stolt!


Att sen killarna vann med 4-0 var ju en stor bonus!

Av Jessica - 6 maj 2012 22:41

En hel ledig dag, så gott som helt utan "måsten" och ändå har jag inte bloggat innan nu... illa!


Något som hängde över mig idag när jag vaknade, var att ta hand om all ren tvätt. Jag tycker det är sååå tråkigt. Idag var det också en del som behövde strykas, vilket gjorde det ännu tråkigare. Tog mig några timmar innan jag tog mig i kragen och tog hand om tvätten. När jag väl gjorde det, gick det ganska så fort. Synd att jag har så lång startsträcka när det gäller just tvätten.


På eftermiddagen hade jag mitt enda "måste". Jag åkte till Partille och hämtade en tavla som min mamma hade köpt via Tradera. Min mamma hade en farbror som var konstnär. Han bodde och verkade här i Göteborg. Det var han, Johnny Colebring, som hade målat denna tavlan. Därför blir den lite speciell. Väl hemma med den visste jag inte riktigt var jag skulle förvara den, tills mamma o pappa kommer hit nästa gång. Vill ju inte att det ska hända nåt med den. Så jag plockade helt enkelt ner en av mina egna tavlor, och hängde upp den på väggen. Den är väl inget jag skulle gå och köpa. Fast när jag ser den på avstånd så tycker jag ändå om den... Den sitter ju helt felplacerad där den sitter nu, men jag fick ju använda de spikar som redan sitter i väggen.


Kvällen avslutades på Axels fotbollsträning. Behöver all tid jag kan få utomhus, snart är det jobb igen och då sitter jag inne hela dagarna. Även Oscar var med de "stora" killarna och tränade idag. Han ska vara med dem och spela match i morgon, så då var det lämpligt att han också var med och tränade idag.


Ja, morgondagen innebär match. Denna gången i Öjersjö. Samling redan kl. 17, så jag ska försöka komma ifrån jobbet lite tidigare. Har nu ikväll gjort köttfärssås, så jag snabbt kan få fram mat på bordet när vi kommer hem.


Dax att krypa ner i sängen. Det lär bli en vecka som går i hundra knyck.... så det gäller att ha ork!

Av Jessica - 5 maj 2012 15:36

..... för idag alltså. Har nu varit ute i trädgården och arbetat i 4,5 timmar, nonstop. Tycker jag utfört nog med kroppsarbete för idag. Kan erkänna att jag är mör i kroppen. Var lite tungt att sätta igång idag, efter gårdagens tvätt av staket. Kändes i armarna när jag skulle utföra samma arbete idag.


Men efter lite seg start, var det bara att sätta igång. Nu var det staketet på framsidan som skulle skrubbas. Efter några timmars slit är även det ganska så vitt! Fast behövs ju en hel del jobb till med det.


När jag väl hade fått upp farten fortsatte jag lite till. Klippte bort en del på hallonbuskarna som växer i utkanten av min tomt. Det är vild-hallon. I år var det en del kala grenar som det inte kommer några löv på. De har "stört" mig varje gång jag går förbi, så idag var det fram med sekatören och ta bort dem.


Sen har jag också rensat rabatten, för 2:a gången i år. Har för mig att jag läst någonstans att om man gör det ordentligt nu på försäsongen, så har man igen det sen. Luckrade också upp jorden mellan mina blomplantor.


Har ju ytterligare en rabatt precis framför huset, men där har jag valt att sätta smultronplantor. Förra året satte jag dock några 1-åriga blommor också.. Jo, tjena. Tror blommorna är dåliga på att räkna, för nu kommer de i år igen!!... Så jag grävde upp dem och flyttade dem till min blom-rabatt. Mina smultronplantor växer nämligen så mycket, så det var dax att dela på några av dem. Förra året delade jag också på några, i år var det dax för resten.


Ja, detta har varit min syssla idag. Nu väntar jag på att ugnen ska bli varm, så jag kan ställa in mina lax-filéer. Kroppen kräver energi när den får jobba. Härligt!

Av Jessica - 4 maj 2012 21:05

Hade ett litet projekt planerat för kvällen, förutom att fylla på med mer nyinköpt jord i mina fina odlingslådor. Kvällens projekt var detta:


 


Någon skillnad???... Jag har 3 små staket vid min tomt, ett på framsidan, som ska tas ner. Ett där jag har mina odlingslådor, som också ska tvättas, bytas flera brädor och målas. Samt detta på baksidan, mellan min lilla uteplats och grannens tomt. Tog några timmar att få det rent, men oj så fint det blev! På detta staket är det bara 1 bräda som ska bytas, sen ska det också målas. Fast målningen får vänta tills jag är säker på bra väder.


Ja, även om jag har ett litet radhus med en LITEN tomt, så finns det alltid att göra. Det vet ni som har hus. Igår hann jag också med att klippa gräset. Jag får passa på att greja när jag inte har barnen. När jag har barnen vill jag mest vara med dem, samt att det är en del markservice som ska skötas då.


Sen är det gott att få mycket gjort såhär på våren, för när det väl blir sommar o varmt, då vill jag inte greja. Då vill jag bara kunna sitta och njuta, och inte hela tiden se en massa saker som "borde" göras. Så därför har det varit kroppsarbete så gott som varje ledig stund denna veckan. Jag somnar gott på kvällen och sover som en klubbad... En skön trötthet i hela kroppen, inte bara i knoppen.

Av Jessica - 3 maj 2012 19:33

Idag har jag längtat hem från jobbet hela dagen. I morse innan jag åkte till jobbet, bar jag ut min ny-oljade pallkragar, så de skulle få stå i solen och torka till det sista.


Till slut tog arbetsdagen slut, och jag tog åter igen vägen via Hornbach. Denna gång för att inhandla jord och även lite gödsel, med andra ord ko-skit! Sen hem, lasta ur och sedan börja greja. Så roligt! Fixade och grävde lite i underlaget, försökte jämna ut det lite grann, då det har satt sig på vissa ställen. Blev inte bra, men bättre. Duger för mig. Sedan klippa till täckväv och lägga över småstenen som låg som underlag. På med pallkargar, och lägga tillbaka stenplattor där det fanns plats för dem.


Sedan fylla på med jord och ko-skiten. Känner mig såååå glad, och längtar tills det bara blir lite varmare, så ska jag börja odla i mina kragar. Funderar redan på vad jag ska försöka mig på att odla. Vet i alla fall att mina tomatplantor i år slipper stå i krukor. Jag brukar varje år köpa busktomater, cocktailtomater, och de brukar få stå där jag nu anlagt pallkragarna. Så jag vet att det är ett bra läge för att växa!


Behövs nog ytterligare någon påse jord i varje krage, men oj vad nöjd jag är. Tack pappa för att du snickrade ihop kragar till mig! Resten av arbetet har jag faktiskt gjort själv.


 


Ni ser ju att det finns lite mer att göra på detta ställe. Rensa upp mellan plattorna, fylla ut mellan plattorna, och framför allt ett staket som behöver åtgärdas. Jag var inne på att helt byta staket, men min kära pappa tyckte vi skulle byta ut de dåliga brädorna. Ja vi får se vad det blir.


Detta var en liten uteplats, som jag aldrig använder, har då tänkt att jag skulle vilja odla där! Nu är det verklighet!

Av Jessica - 2 maj 2012 22:05

Ja, så var det då vardag igen. Idag var det rejält svårt att hålla ordning på vad det varit för veckodag. Tror även mina familjer haft svårt med dagarna.... Min tidbok var fullbokad, men varannat besök uteblev.... Brukar kanske vara 1 uteblivet besök per vecka annars. Ibland kan det kännas gott när man får en lucka. Dock är det ju så att jag måste hitta någon ny tid till dem, och det är inte alltid så lätt...


Efter jobbet körde jag till Hornbach. Dels behövde jag köpa halm till kaninen, det var det enkla ärendet. Skulle dessutom inhandla täckväv och någon olja att olja in mina pallkragar med. (Min pappa har nämligen varit snäll och snickrat ihop 2 pallkragar till mig)


Sedan till Axels fotbollsträning. Det var föräldramöte efter träningen, så jag tänkte det var bra att vara med och höra vad de hade att säga.


Sen hem och olja mina pallkragar. Såg dock på smhi att det skulle bli lite för kallt i natt, så det var bara att släpa in dem i förrådet när de var klara. Behöver ju vara oljade inför helgen, då det ska komma regn igen. Så ikväll var jag inte klar innan klockan var 21.30 Nu har jag städat kaninburen och så är det dax för mitt kvällskaffe.


Visserligen har jag fått en hel del gjort idag, men såna här dagar känns det som dyget skulle behöva ha lite fler timmar....


Får se om det kan kännas bättre i morgon. Då har jag planerat att ordna till lite med jorden, där pallkragarna ska stå, det lutar lite grann, så jag ska försöka fixa till det. Sen ut med pallkragarna igen, och sedan lägga tillbaka stenarna runt omkring. Att foga med fyllning mellan stenarna får bli någon annan dag. Ja, alltid är det något som behöver göras. Nu ska jag ta mitt kaffe, samtidigt som jag ska se om jag fått in någon betalning på det jag sålt på Tradera.... Har jag det, så behöver jag ju även "packa" saker som ska sändas iväg i morgon. Gott när man får sända iväg grejorna och bli av med dem!

Ovido - Quiz & Flashcards