Alla inlägg den 4 februari 2012

Av Jessica - 4 februari 2012 18:20

Det som börjar dåligt, kan bara bli bättre. Så var det i alla fall idag.


När lilleman kom hem från simskolan, tog vi oss en frukost. Min första, och killarnas 2:a! Förmiddagen spenderades sedan vid kökbordet - vi spelade Monopol. Kul! Så trevligt att spela spel med killarna. Oftast spelar vi alla spel på andra sätt, DS, dator, Wii, ipod, mobiler, you name it! Därför oerhört trevligt att sitta tillsammans och spela, och samtidigt kunna prata. Lilleman orkade inte så länge, men vi andra spelade klart. Trots att Axel är en slösare av stora mått, så vann han.


När barnen var njöda passade vi på att åka iväg och göra lite ärenden. Handla lite på coop, köpa present till morgondagens uppvaktning, lämna in adventskalender och uppesittarbingolott, tanka bilen, samt ett stopp på Toysrus. Hade lovat killarna att de skulle få gå dit. Det var nya fotbollskort som hägrade, självklart får de finansiera dessa med egna pengar.


Efter lunch, så klädde vi på oss och tog en promenad i det härliga vädret. Vi gick till ett ställe som kallas för "Gläntan". Jag har aldrig varit där tidigare, men lilleman går ibland dit med sitt dagis. En underbar plats, som vi alla tyckte att vi måste besöka igen. Små grottor att leka i, en gräsplätt ifrall man vill spela boll el. varför inte kubb, en rejäl eldstad, bord och bänkar, skog, höga berg och tom ett vattenfall! Idag var ju självklart vattenfallet fruset, men inte desto mindre kul för killarna.


 


Vi var väl ute ca. 1 1/2 timma. Gäller ju att ha bra med kläder på sig, vilket vi alla hade. Det blev väl en promenad på ca. 2 km, samt att killarna klättrade och lekte för fullt när vi var i Gläntan.


Dagen avslutades med att jag stekte tunn pannkakor, nåt som alltid går hem.


Nu är pyjamasarna på, för kvällsmys i soffan. Lördagsgodis och melodifestivalen.

Av Jessica - 4 februari 2012 08:48

Morgonen började bra. De stora killarna kom hit, medan pappa tog lillebror på simskolan. Satt i soffan och tittade på Axels fotbollskort. Jag är måttligt intresserad, men gäller att försöka engagera sig...


Tänkte, åh en mysig lördag.....


Dröjer dock bara en liten stund, tills mellankillen vill ha hjälp med Wii.... sen är bråket igång. Suck!


Syskonbråk, antar att det ingår i livets skola, men ack så jobbigt. När ska man lägga sig i, när ska man låta dem lösa sina konfilkter själva??? De måste ju lära sig att lösa konflikter, men ibland orkar man bara inte...


Tror det är en sån dag idag, då jag inte orkar... tyvärr.


Bara att hoppas att det blir bättre...


Tar mig en kopp kaffe och tittar en stund i GP istället.... sen börjar vi om...

Ovido - Quiz & Flashcards