Alla inlägg under december 2011

Av Jessica - 4 december 2011 15:26

Gillar vi inte alla att fynda?? Känns bra, trots att man egentligen blivit av med pengar.... Jag åkte ut för att köpa strö till kaninburen, men hamnade även på Emmaus. Det är några böcker som jag letar efter, men de fanns inte idag. Istället fanns det annat....





Dessa 2 fick föja med hem, för att "ligga till sig" i nedersta byrålådan. Jag har ännu inte läst något av Jonas Gardell, men är lite sugen på att se om jag tycker om det han skriver.


När jag ändå var inne på Emmaus, så hamnar jag oftast bland barnkläderna - såklart... Hittade 2 tröjor till de stora killarna. Perfekt att ha i skolan. Det går ju åt en del kläder och ändå tvättar man mycket. 30 kr. styck kostade dessa tröjor. Ser helt oanvända ut (ser ut som en fläck på den röda, men det är det inte i verkligheten, måste vara nåt på kameran...suck). Går att göra riktiga fynd på Emmaus. Har bl.a köpt till barnen: Didriksson, Altitude 8848, Nike, Adidas. Som på alla "fynd-ställen" gäller det att ha tur. Ibland finns det massor och ibland finns det ingenting. Det gäller också att ha tid och ork att bläddra igenom kläderna för att hitta fynden. Jag köper sånt som jag vet är bra kvalitet. Det mesta av det jag köpt har knappt sett använt ut. Jag köper inte "billiga märken" dvs. kläder från H&M, Lindex, Kappahl etc. för då blir det inte så stort fynd.





Och vet ni vad, idag när jag gick och bläddrade bland barnjackorna hittade jag även ett fynd till mig själv!!! Det kan löna sig att vara liten och kunna ha barnkläder! Jackan ser helt oanvänd ut, inte något slitet på t.ex arm-muddar el. nedtill el. vid kragen. Det är en Everest, och jag har en liknande fast svart (som jag ärvt från min kompis dotter som inte tyckte den dög) som jag älskar! Blev därför så glad när jag hittade denna! Ett FYND för 150 kr!! Såg motsvarande jackor på dam och då kostade de ca. 400! (vad kostar de då helt nya?)




Jag har alltid varit en "jackoman"... dvs. jag har alltid gillar jackor. När jag var yngre och utan barn hade jag alltid ca. 20-talet jackor. Har alltid tyckt det är så tråkigt att bara ha 1 el. 2 jackor. Vi går ju inte i samma kläder när det gäller andra kläder, så varför när det gäller jackor. Har dock inte på många år ansett mig ha råd att fortsätta med detta, men verkar vara påväg däråt igen.... Men det är ok när man kan köpa flera till ett billigt pris. Har man dessutom flera, så sliter man ju inte så mycket på varje jacka, dvs. de håller många säsonger! Kanske dax att dyka ner i förvaringslådorna och plocka fram de andra jackorna som ännu inte kommit fram, det har ju inte varit speciellt kallt.


Min nya jacka blir dagens positiva energi tillskott!     

Av Jessica - 4 december 2011 12:30

 



Måste bara ha en liten fundering över en "nyhet" som stod i tidningen. Föräldrar på 11-åringars hockeymatch börjar slåss.


Men hallå..... hur är det möjligt?? Visst har man alltid läst om, och tyvärr ibland även upplevt en och annan förälder som pressar sitt barn för hårt, men detta! Hur tänkte dem??? Vad visar detta våra barn? Inte konstigt att barn växer upp och använder våldsamma sätt att uttrycka sig. Man blir beklämd och skäms, det är pinsamt!


En påminnelse till oss alla: barn gör inte det vi säger till dem, barn gör det vi gör!!!


Vi vuxna har ett tungt ansvar att vara goda förebilder för våra barn. Alla är vi mänskliga och man orkar inte alltid vara så jäkla bra. Men vi måste alla har gränser, eller hur?

Av Jessica - 3 december 2011 18:29


De enkla små guldkornen i den grå vardagen, är de som gör att livet kan kännas lättare. Hur hittar man då de där små kornen? Kan tänka mig att vi alla uppskattar olika saker, så det som är ett guldkorn för mig, betyder inget för någon annan. Kände idag att jag var värd lite lösgodis (skyller idag på att vädret är så dåligt...). Jag brukar bara äta mitt godis rakt ur den färgglada papperspåsen. Tänkte nu i eftermiddags att jag för en gångs skull skulle hälla upp mitt godis i en fin skål. Ser ju lite lyxigt ut. För att inte tala om hur mycket lyxigare det känns att se de olika godisbitarna i den fina skålen, och locka både öga och godistarm!


Jag borde nog försöka tänka lite mer på estetiken ibland. För någon annan är detta med godis i en skål inget extra alls, för man alltid har det så när man ska äta godis. Här hemma hos mig är det en ovanlighet med godis i en fin skål och då blir det genast lite lyxigt, och oj så mycket godare godisbitarna smakade!


Lyxigt och energigivande behöver inte vara dyrt och krångligt, bara det är värdefullt för just dig!




 

Av Jessica - 3 december 2011 15:50





Dagens lilla utflykt gick till Åseby västergård, som är ett litet ställe som drivs av några lokala hantverkare. Nu i december har de en liten julmarknad. På vägen dit stannade jag till i Tuve och hämtade upp min mysiga vän, Käthe. I ösregn och stormvindar anläde vi till Åseby. Åseby ligger precis norr om Säve flygplats.


En av de som är verksamma på Åseby är vår jobbarkompis June och hennes man Lennart. Lennart gör fina trä-arbeten och June bidrar med saft, sylt, hembakat, och stickat. Nu på julmarknaden kan man självklart även finna massor med tomtar, mer sylt o saft och hembakat, honung, textilarbete, servetter etc.


De har också en caféverksamhet, med hembakade godsaker...


 


Vi tog en lång fika ihop med June som jobbade idag. Det var inte mycket att göra, vilket kan skyllas på det fruktansvärda vädret. Både jag och Käthe hade siktat in oss på Junes fantastiska päronpaj med ingefära.... men... när vi kom stod den i ugnen. Så det blev till att tänka om. Jag valde efter mycket vånda äppelkaka med vaniljsås och Käthe smaskade i sig morotskaka. Allt bakat av June. June bjöd också på muffins med dumlekola i... sött o gott.


Har ni aldrig ätit päronpaj med ingefära, är det värt ett besök på Åseby bara för denna. (Vi blir ju emellanåt bortskämda på jobbet och bjuds på den)


Efter att ha fyllt magen med varmt kaffe och godsaker, så shoppade vi lite på julmarknaden. Alltid blir man sugen på att köpa något.... Glad över att man kunde gå inne och shoppa en dag som denna. Funderade över hur det var på Liseberg idag? Inte precis så man får någon julkänsla, trots alla fina små lampor..



 


Ett litet exempel på fina saker som fanns att köpa.


Åseby västergård har en hemsida, sök på namnet. Nu i december har de julmarknad på lördagar och söndagar kl. 11-16. En mysig liten utflykt.

Arg

Av Jessica - 3 december 2011 09:23

När får man vara arg på barn???....


Precis kommit hem från simskolan med lilleman.... och vad gjorde han där?? Ingenting.


Känner hur jag kokar i hela kroppen ju längre simlektionen går. Jag är inte arg på att han inte kan simma, för det kan han ju inte. Blir där emot helt tokig på att han inte gör sånt som jag vet att han kan. Han försökte inte ens hoppa, utan ålade sig ner i vattnet som vanligt. Trots att t.o.m simläraren var i vattnet och kunde ta emot honom. Har man rätt som förälder att bli sur o arg då???....


När curlar vi våra barn? Visst måste man kunna ställa krav på barnen. Ett rimligt krav tycker jag är att man gör så gott man kan. Att man verkligen försöker.


Ofta får jag väldigt dåligt samvete när jag varit arg på barnen. Till exempel just nu gnager mitt samvete, men samtidigt tänker jag att livet kan inte vara utan krav. Jag som mamma kan inte heller gå omkring som en robot utan känslor. Att vara glad är alltid positivt och bra att visa, men visst måste vi även visa andra känslor. Hur ska barnen annars lära sig?


Det är ju så himla lätt att vara klok och förnuftig, men så mycket svårare att agera rätt i stunden.



Suck.... jag tar mig en kopp kaffe och funderar lite mer.. sen ska jag snart iväg på dagens lilla energi-tillskott...

Av Jessica - 2 december 2011 20:29

    


Kajsa är den som får följa med mig ner mellan lakanen i kväll.


Jag läser mycket böcker. Märker hur mycket mer böcker man hinner läsa nu när barnen börjar bli äldre. De kan greja med sitt och jag kan få en stund i soffan och läsa lite grann. Behöver inte bara läsa vid toalettbesök längre, underbart!


Sista året har jag mest läst pocketböcker. På jobbet har vi en "byt-låna-hylla". Vi tar alla med våra utlästa böcker och lånar av varandra. Har blivit ett ganska så stort "bibliotek". Har dessutom hittat till Emmaus. Där kan man köpa pocketböcker för 10 kr. samtidigt som pengarna går till välgörande ändåmål. 10 kr är ett bra pris för pocketböcker, alldeles lagom för mig. Här hemma har jag nedersta lådan på byrån fylld med böcker som "ligger på vänt". Både skönlitteratur, deckare, verklighetsberättelser och lite faktaböcker. Bara att välja vad man är sugen på.


Börjar redan bli trött och längtar ner i sängen och läsa!

Av Jessica - 2 december 2011 20:19

 



I eftermiddags varit med lilleman på Lundbybadet. Han går på simskola, men hans utveckling har stått still lääääänge. Tänkte i helgen som gick, att nu måste vi försöka bada lite grann. Tog alla 3 killarna i söndags och åkte till ovanstående bad. Lilleman bröt ihop när han skulle i stora bassängen, suck. Efter alla metoder...vädjan, samtal till hans förstånd, ilska och lite hot, så tog han sig samman och efter en stund var det skönt i vattnet. Målet med träningen var att få honom att våga hoppa från kanten. Så successivt tog vi oss dit. När vi slutade hoppade han själv från kanten och simmade till mig som stod någon meter från kanten. Idag hoppade han direkt, vi jobbade oss utåt mot det djupare och nu hamnade han under vattnet varje gång han hoppade. Innan vi var klara hoppade han själv i på det djupa, när jag stod bredvid på kanten och tittade på. 


Underbart att se hans utveckling och hur hans självförtroende växte för varje hopp. Vilken nöjd och stolt kille som lämnade simhallen. I morgon kl. 8 är det upp till bevis. Jag är där och stöttar!


Jag är inget stort fan av simhallar.... tycker rent av att de är lite äckliga... Går inte dit om jag inte måste...



Av Jessica - 2 december 2011 13:09

Idag har jag semester!!! Bara sådär, en dag, utan att egentligen ha något speciellt planerat. Underbart att få ett andhål i vardagen, en extra liten paus. Försöker att då och då lägga in någon sån här ledig dag, då det ger så mycket extra energi.


Det finns ju alltid massor med saker som borde/måste göras. Idag hade jag inte planerat så mycket. I eftermiddag skall jag och lilleman åka till Lundbybadet och träna honom lite på att hoppa från kanten. Har gått lite trögt för honom på simskolan, så nu försöker jag lägga lite extra tid på att hjälpa honom. I söndags var vi också och badade och då vågade han hoppa och även flyta. Det går framåt.


Efter en sovmorgon idag, så tog jag tag i ett av alla min "måsten".... att kontakta en optiker och få till en kontroll av min syn och mina linser..... Detta bör man göra var 6:e månad..... Ni ska veta att min halvår är låååååånga... typ motsvarande 24 månader..... Sen kan man ju fråga sig hur man kan tro att man ska kunna få en synkontroll samma dag. Jag tänkte att jag försöker i alla fall. Någon kanske har fått ett återbud. Första samtalet blev ingen hjälp, fullbokat både idag och imorgon. Ringde sedan ytterligare ett ställe "telefonerna ur funktion, lättast att besöka oss".... ja, ja. Vill ju inte åka genom halva stan för att få kollat synen, så tänkte att jag åker dit o chansar. Den firman hade blivit satt i konkurs!!! MEN... de kunde genomföra synundersökningen!! Jippee. Man ska ha tur ibland!


Så nu har jag ett nytt "recept" och för första gången skall jag pröva på att beställa linser på nätet. Tänk vad mina ögon ska bli glada när det få nya, fräscha linser!


Sen när jag sitter här vid datorn ringer telefonen, det är Tele2. Jag försökte byta min IP telefon till dem i somras, men fick ett brev att de inte kunde bryta den... Så jag slängde brevet och tänkte att det var synd. Ja, vad händer sen??? Jo i september trillar så helt plötsligt första fakturan ner från Tele2. Man kan ju undra vad man betalar för. Jag betalade och tänkte att detta får jag ta tag i. Har hållt på sedan dess.... och fakturorna har trillat in varje månad och jag har betalat. (Man vill ju inte ha bet.anmärkningar) Nu meddelar dock killen som ringer att han stoppat alla räkningar och att jag självklart får en återbetalning av mina inbetalade pengar!! Visserligen bara lite drygt 200 kr, men ändå mina pengar! Känns gott.


Just nu känns det som en fantastisk dag och dessutom skiner solen ut!! 



Ni kanske tycker att jag är "äckligt" positiv. Att jag på ett näst intill löjligt sätt försöker hitta positiva små saker i vardagen, och SÅ ÄR DET! Efter att ha haft en tung utmattningsdepression för snart 2 år sedan, så har jag fått tänka om. Jag har mer än tidigare insett att livet är tufft, det är ingen dans på rosor. Det gäller därför att stanna upp, att se och känna in vad som händer. Framför allt att finna de små energi-källorna i vardagen och ta tillvara på dem. Jag jobbar på detta varje dag, och jag känner att det gör min dag lättare!

Ovido - Quiz & Flashcards