Alla inlägg den 2 mars 2012

Av Jessica - 2 mars 2012 21:55

Jag bor ju i mitt fina lilla radhus, i ett lugnt område. Här kan barnen vara ute och leka på området utan att man behöver vara orolig. Dock bor vi inte alls långt ifrån ett ställe där det är osäkert.... Kan vara ca. 300 meter dit. Dels ligger närmsta affären där, dels ligger spårvagnshållplatsen där, och för att komma hit måste man köra förbi där. Så emellanåt är man där, fast väldigt korta stunder.


Många gånger har det varit stök och bråk där. Otrevligt! Vi märker dock inte av något alls här, där jag bor. Ikväll, eller kväll och kväll, redan vid kl. 17 hade det utbrutit ett större slagsmål, så polisen kallades till platsen. Vittnen sa sig också ha sett vapen. DET är otäckt. Polisen var även här på mitt område och körde omkring. (det är ju inte precis så att de som stökar stannar kvar och hälsar på farbror polis, utan de skingras ju snabbt)


Obehagligt när det är vapen inblandat. Också oerhört otrevligt när det sker så tidigt på dagen, då det är en massa oskyldigt folk ute och rör sig. Själv kom jag väl hem ca. 10 minuter innan det hände, jag hade ju kört Oscar till en kompis.


Kändes lite olustigt när jag sedan vid 19.30 skulle åka och hämta Oscar. De andra 2 killarna ville såklart inte följa med, och jag ville inte berätta för dem vad som hade hänt tidigare. Min store kille är ändå lite av en oro´s-själ, så man vill inte oroa honom om man inte måste. Här är det ju lugnt, men tänk om det fortfarande var stökigt där nere. Tänk om det av någon anledning skulle vara så att man inte fick köra förbi stökigheterna när jag skulle hem. Det finns ju bara 1 väg som man kan köra hit. I så fall skulle killarna vara själva här. 


Ja, som ni förstår rusade mina tankar iväg med mig. Det är aldrig bra. Då blir man lätt orolig, stressad, nervös etc. Nu gick det jättebra, inga problem. Av bråk, bråkstakar och poliser syntes inte en skymt.


Visst, saker och ting kan verkligen hända var som helst. Man kan alltid råka vara på fel plats vid fel tid. Dock är ju riskerna större när det redan sker i ens närhet.


Så när sånt här händer, tänker jag ju ännu mer på HUR jag ska kunna flytta????? Dessa tankar är de som dagligen rör sig i min lilla hjärna... och de tar kraft, och man blir ledsen när man inte kan finna en självklar lösning...

Av Jessica - 2 mars 2012 17:23

Äntligen är fredagen här! Inte bara att det är fredag, utan dessutom fredag kväll!!! Vilket innebär LEDIG!!


Trots att detta varit en hyfsad vecka på jobbet, så är jag helt slut. Kanske man nu äntligen börja "slappna av" lite grann, efter nästan 4 veckor med mer att göra än man kan klara av.


Hämtat mina älskade grabbar på fritids och dagis. Hann bara innanför dörren, innan Oscars bästa kompis ringde och ville leka. Så efter att ha svalt ner lite kaffe, körde jag ner Oscar till sin kompis. Bara 3:e dagen på rad som de leker.


Åh vad jag önskar att vi kunde bo närmre!!! Tänk om han hade kunna gå dit själv!... Självklart kör jag mina barn, de ska INTE bli lidande för att vi bor här. Den som blir "lidande" är jag..... suck. Lite jobbigt när man vet att livet kunde vara SÅ mycket lättare!!


Funderar nästan dagligen på hur jag ska kunna lösa detta..... under kan ju ske....eller???....


Nu några timmar hemma i lugn och ro, sedan ner o hämta hem Oscar. Sedan lite mys i tv-soffan, innan killarna ska lägga sig.

Ovido - Quiz & Flashcards