Alla inlägg den 3 mars 2012

Av Jessica - 3 mars 2012 22:18

Varför kallas det för tupplur??? Skit samma, trevlig är den i alla fall!


Idag blev det sen lunch eller tidig middag, kalla även det vad man vill - mat blev det i alla fall. Köpte Rödspätta och panerade, OJ vad killarna åt! Kul när maten är uppskattad. Blev ingen matlåda till mig.


Efter maten blev jag sådär ofantligt trött. Har en sån gräslig "down" period varje eftermiddag, allt som oftast kämpar jag mig igenom dem. Har ju inget val, brukar ju komma på jobbet. Men idag kände jag, att nu orkar jag inte vara vaken längre. Oscar var hos en kompis och lekte, så det var bara den äldste och yngste sonen hemma. Frågade om det var ok att mamma la sig och vilade en liten stund, och det var det.


Ställde mobilen att ringa 1 timma senare. Läste sista kapitlet i min bok, sen stensomnade jag. Peter kom och pratade med mig och kröp ner en liten stund, när jag hade sovit ca. 30 minuter. När han hade tröttnat fortsatte jag att sova ca. 20 minuter till.


Visst, det är fruktansvärt jobbigt att vakna och bli människa igen. Men utan min tupplur hade jag inte överlevt denna dagen. 


Nu har vi tittat på andra chansen, och killarna har också fått rösta. Inte för att det hjälpte..... Efter melodifestivalen somnar de snabbt. Jag har skurat golvet i badrummet..... behövligt? JA.....bläääk. Fast nu är det väldigt fint och fräscht.


Snart ska jag också krypa ner i sängen. Har påbörjat en ny bok, och den verkar vara nåt i min smak. Sen många timmars sömn. I morgon hägrar en ny dag. Kalas för Peter, leka med kompis för Oscar och fotbollsträning för Axel. Å vet ni vad, jag har redan planerat morgondagens middag!! Kycklingfiléerna är framtagna för att tinas upp, bara basilika som behöver inhandlas i morgon, annars fanns allt hemma. Hittade ett nytt recept som ska prövas på barnen i morgon.

Av Jessica - 3 mars 2012 13:26

Jag och grabbarna har varit iväg och uträttat dagens ärenden. Handla lite på Coop, köpa fisk till middagen idag, och dessutom ett besök på leksaksaffären. Peter är bjuden på kalas i morgon och även nästa helg, så vi passade på att inhandla presenter till alla födelsedagsbarnen.


Är en fantastisk upplevelse att vara i leksaksaffären med dessa underbara killar. Tror faktiskt aldrig att det varit något problem att vara där. Annars är det ett ställe som orsakar många tårar, utbrott, ilskna barn, trötta och irriterade föräldrar etc.


Redan när de var små började jag att förbereda dem och mig själv inför besök i leksaksaffären. Innan gick in, visste de alltid vad som gällde. Vad vi skulle handla, och om de kunde få något eller inte. Ingen idé att tjata om det var så att det inte var så att de kunde få något. Denna strategi har fungerar perfekt.


Också perfekt att först göra alla andra ärenden, så mamman inte är stressad. Dessutom bra att stoppa en banan i magen, så de inte är hungriga eller har lågt blodsocker.


Självklart får de gå omkring och titta och känna och testa. Självklart kan de visa vad de skulle vilja ha, MEN absolut ingen idé att tjata om att man vill ha något direkt.


Detta verkar ha fungerat. Är en fröjd att gå omkring med barnen på leksaksaffären! Då är man en stolt mamma!



Ovido - Quiz & Flashcards