Alla inlägg under januari 2012

Av Jessica - 11 januari 2012 18:05

Ha.... inga barn hemma, bara jag, men ändå..... mat i ugnen!! Jag försöker. Tog fram en halv falukorv ur frysen igår. Igår gjorde jag en "gryta", och gjorde då åt min gula lök som låg i kylen. Det blev 2 matlådor.


Idag är resten av falukorven i ugnen, tillsammans med mina tomater som också behövde göras åt! Det lär också bli 2 matlådor av detta. Ikväll äter jag en bit ugnspannkaka, som också fanns i frysen. Jag och Oscar åt ugnspannkaka till lunchen igår. Det blev 1 bit kvar. Oftast brukar det sluta med att den hamnar i soporna. (En bit är för lite att ta med som matlåda) Ska ju försöka vara mer rädd om mina livsmedel, så ikväll tar jag sista biten. Alldeles lagom mycket att äta så här på kvällen.


Jag är låååångt ifrån bra på detta med att ta hand om allt som finns här hemma. Men det som blir gjort är bättre än inget!


Good enough!

Av Jessica - 10 januari 2012 16:13

Vab hemma med Oscar, slutade i besök på vårdcentralen. Vid lunch idag fick han ont i sitt öra. I vanliga fall hade jag avvaktat, kört med nässpray och Alvedon. Men med tanke på att han skall flyga till Milano på fredag, så tyckte jag inte att vi kunde vänta. Så det blev ett besök hos doktorn.


Då är det tur att man jobbar på vårdcentralen!!!


 


Så vi åkte såklart ut till mitt jobb. Gjorde först själv en snabb koll i örat. Sedan in till fikarummet och haffade en doktor som stod och väntade på sin tur att ta kaffe i kaffemaskinen. En snabb titt av doktorn, som konstaterade att Oscar har en yttre otit. Ska räcka att behandla med Terracortril örondroppar. Så då tackade jag doktorn, och sänder själv iväg ett e-recept till apoteket (då dessa örondroppar är något som jag har rätt att skriva ut!)


På väg till bilen, ett stopp på apoteket för att lösa ut medicinen.


Snabbt o enkelt som bara denn. Bra att jobba på vårdcentral när man har barn! Hade jag inte gjort det, hade det varit kört att få någon tid idag efter lunch, och då hade vi istället fått åka till Hisingsakuten efter 17 och spendera några timmar där. Det hade inte varit roligt.


Någon liten fördel ska man väl ha när man jobbar på en vårdcentral. Oscar ligger nu på soffan med första dosen örondroppar i örat. Hoppas nu på snabb bättring, så flygningen på fredag inte blir för jobbig för honom.


 

Av Jessica - 10 januari 2012 11:38

såå, har jag precis betalat anmälningsavgift till mina och barnens kommande resa!!


 


Fast det är läääänge kvar tills vi reser. 


Jag fyller ju 40 i år. Har funderat ett tag på om jag skulle ordna en stor fest, eller om jag skulle resa. Efter lite övervägande bestämde jag mig för att jag skulle resa, och då tar jag självklart med mig bästa sällskapet - mina 3 killar. Det är flera år sedan jag reste utomlands. Underbar känsla att få sitta och boka!!!


Vi kan bara vara borta 1 vecka, och det blir ju under vintertid, så då finns det inte så mkt att välja på. Så resan kommer gå till Gran Canaria. För att jag ska få koppla av så mkt som möjligt och för att jag och barnen bara ska kunna umgås och ha mysigt och roligt, har jag valt ett barnvänligt alternativ. Barnvänligt med stora bokstäver!!!


Vi åker till Sunwing Resort Arguineguin, med all inclusive. Tror detta ger bästa förutsättningar för att vi alla ska vara nöjda! Läääängtar. Så skön känsla att ha något att se fram emot. Även om jag kommer få vända på varje krona för att vi ska nå målet!


Av Jessica - 9 januari 2012 23:45

 


Lolly Winston har skrivit boken ovan. Nja.... är mitt omdöme. Ingen bok som jag lägger på minnet.


Ibland när man läser böcker är det tråkigt när de börjar ta slut. Man vill inte "lämna" karaktärerna, man vill vara med längre och veta mer. Tyvärr var det inte så med denna....

VAB

Av Jessica - 9 januari 2012 18:59

Lutar åt att det blir vab i morgon för min del. Oscar har inte varit pigg idag. Ont i huvudet och känt sig febrig. Börjar bli förkyld. Alla barnen har åkt till sin pappa nu, eftersom det är "hans" vecka. Han verkade dock ha svårt att vab:a i morgon, så jag har varit i kontakt med jobbet och förvarnat dem om att jag ev. får stanna hemma i morgon.


  


Visserligen är det pappas vecka, och den som har barnen - är också den som får vab:a. Vi försöker dock hjälpa varandra så gott vi kan, när det gäller allt kring barnen. Om valet är att ha med en febrig Oscar till pappas jobb, eller mamma får vara hemma. Så ser jag till att vara hemma.


Kan ju vara struligt när man uteblir från jobbet med kort varsel, men så är det när man har barn. Som jag skrivit innan, kan jag inte ta hand om mina egna barn, kan jag inte ta hand om andras ungar!


Min vecka eller din vecka, spelar ingen roll. Barnen ska ha de så bra som det bara går, utifrån de förutsättningar som vi har givit dem....


Vi skulle höras i kväll, för att se hur Oscar mår under kvällen, men jag misstänker starkt att det blir en hemmadag för oss 2. Framför allt eftersom Oscar ska åka till Milano på fredag. Vi vill ju alla att han ska må bra tills dess...

Av Jessica - 9 januari 2012 15:33

Varit och besiktigat bilen, passade på när jag ändå var hemma med barn som hade studiedag från skolan. Så in med 3 killar i bilen och iväg till besiktningen. Är alltid lite oroligt när man har en äldre bil. Gör ju inte så mycket om man får en ombesiktning, men man ser ju bara kronorna rulla iväg....

Min bil blev godkänd!!! Underbart! Ett litet påpekande om att jag måste kolla upp bromsarna fram. Så jag vet ju någon som får ett litet sms från mig framöver.....


Idag fick vi dessutom köra till besiktningen i snö!!!! Även om det just nu kändes som det lika väl kunde kvitta med snö denna vintern, så är det mysigt när de mjuka flingorna faller ner. På nåt vis är det så rofyllt när de tyst faller ner mot marken, och lyser upp hela världen. Känns som hela världen blir inbäddad i bomull.


Jag gillar snön, så visst är den välkommen, även om det är väl sent på säsongen. Sen är det bara välkommen om det kan hålla sig lite kallare och vitt......

Av Jessica - 8 januari 2012 22:06

 


Ja, så var jag inte ensam ikväll.... Alltså barnen är ju här, och kaninen är här... men jag har även en gäst som jag inte alltid tycker om... 


Speldjävulen!!!!!


Jag blir alltid fångad av honom, suck.... Inte så att jag nångonsin har haft något problem med att spela om pengar, för jag har alltid haft för lite pengar för att våga spela bort dem. Men, han stjäl min dyrbara TID. Så korkat att sitta här framför skärmen och spela spel... MEN så roligt och avkopplande...


Fick ungarna i säng i ganska ok tid ikväll, efter 2 seeeena kvällar. Tänkte försöka mig på samma strategi för min egen del. Går säkert bra, bara han med hornen lämnar mig snart....


Känner ni honom också?

Av Jessica - 8 januari 2012 16:55

Åh vilken eftermiddag.... Axel var o köpte sin efterlängtade ipod touch idag på förmiddagen. Sen när vi kom hem var det "bara" att sätta igång allt....

Konton som skulle skapas, e-post som skulle ordnas, spel som skulle laddas ner, samt att jag mitt i allt detta även fick för mig att jag skulle se om mitt trådlösa nätverk fungerade....


Alltså, jag förstår mig på olika program i datorn... typ.. kan surfa runt på internet, kan använda mig av ordbehandling och lite fotoprogram. Men när det är andra saker som skall göras förstår jag NADA! Är så tröttsamt när man skall läsa någon instruktion och inte förstår hälften av alla ord och förkortningar. Olika sladdar med olika namn, jag fattar inget.


Hur som helst fick jag till slut startat ett apple-konto till mig själv (istället för Axel), samt ordnat e-post till både Axel och Oscar. Har även laddat ner de gratis-spel som jag hittat till Axels i-pod. Så nu sitter han i soffan och spelar för glatta livet. En bror på varje sida som är lika glada. Medan jag är helt slut. Skulle behöva sova en stund nu.


Ja, ja... barnen är i alla fall nöjda. Mitt trådlösa nätverk fick jag inte att fungera. Det får bli en annan dag. Har ju inte så stort behov av det egentligen, utan det var mest för att koppla upp i-poden. Kan ju ändå vara bra att få det att fungera. Har i alla fall hittat alla koder o annat som behövs.


  


Ovido - Quiz & Flashcards