Alla inlägg under januari 2012

Av Jessica - 18 januari 2012 19:51

 


Logistik är krångligt. Ett himla planerande för att få den "fantastiska" vardagen att flyta så smärtfritt som möjligt. 


När man dessutom har barn som bor varannan vecka här och varannan vecka hos pappa, så blir det inte lättare.... Det går ju inte ha dubbla uppsättningar av allt. Nu ikväll var det så dax igen - iväg med ett sms till pappan, för att försöka få tag i Axels gympapåse som han behöver ha på fredag.


Vi brukar vara ganska så bra på att veta vad som behöver flyttas mellan våra bostäder inför kommande vecka, men nu när det varit ledigheter så kommer man ur rutinerna. Varje helg eller senast på måndagkväll kör vi grejor till varandra. Jag vill inte att mina barn ska behöva ha med sig stora väskor till skolan med allt som behöver flyttas med. De ska så lite som möjligt behöva känna av att de har två bostäder. De ska förhoppningsvis inte växa upp och känna att de mer eller mindre bott i en kappsäck, och inte känt sig hemma någonstans. Förhoppningen och målet är att de skall känna sig lika hemma på båda ställena. Därför är det bra om det mesta finns på båda ställena.


Fast som jag skrev, det går ju inte att ha dubbelt av allt....


Tänk vad livet hade varit lättare för oss alla, om jag hade råd och möjlighet att bo i närheten av barnens far och barnens skola och därmed också barnens kompisar.... Jag bor inte speciellt långt bort, men tillräckligt långt bort för att det ska blir lite krångligare. Om vi bodde nära vore det lätt för killarna att själva gå eller cykla till den andre och hämta det som de saknar......


Av Jessica - 18 januari 2012 16:50

Jaha, så sitter jag då här igen. Dricker en kopp kaffe och surfar omkring lite på nätet. Kollat e-posten och fb. Nu ett litet inlägg här på bloggen. En liten andningspaus i vardagsgörat.


Har hämtat barnen, och vi fick åka hem i ösregn, det blir man inte piggare av..... Nu står ugnspannkakan i ugnen, diskmaskinen kör och en maskin tvätt snurrar. Då tyckte jag det var dax för en liten paus, innan middag och läxor.


Funderar lite över detta med vardag, och att allt bara rusar på i samma hjulspår.


Kan det kanske vara så att det måste vara samma, samma och inte särskilt roligt - för att man ska kunna uppskatta när det är lite annorlunda och roligt!! Vad skulle man uppskatta om livet var en dans på rosor??

Alla har vi nog våra "up´s and down´s", fast ändå på olika nivåer, eftersom vi alla har unika liv!!


Nu är kaffe slut och jag ska återgå till min vardag. Ska försöka stanna upp i nuet, och finna något som är bra med denna kvällen!

Av Jessica - 17 januari 2012 21:15

Så var det problemet med att dygnet har för få timmar...


Man kan hinna med ganska så mycket på 18 timmar, vilket då också innebär att man bara sover 6 timmar, vilket egentligen är för lite för mig. Men om man nu gör allt man "borde" och "måste" under de vakna 18 timmarna, när ska man då hinna med att bara "vara"?


Sen jag fick min utmattningsdepression för ca. 2 år sedan har jag verkligen försökt att prioritera bort måsten och borden. Det är svåååårt. Det tar lång tid att ändra på ett invant beteende och tankesätt.


Något jag skulle vilja och måste försöka börja prioritera är att börja träna, suck (verkligen inte min favorit sysselsättning). I början av sommaren var jag riktigt "duktig" och började springa så fort jag kom hem efter jobbet. Bara hem och på med träningskläderna och direkt ut. Det gick bra, farligt att komma hem och varva ner och hinna känna hur skönt det var att vila... Det gick bra några veckor, men sedan kom ju svampsäsongen igång ovanligt tidigt förra sommaren, och då var jag istället ute och lufsade runt i skogen och plockade svamp. Så visst rörde jag på mig, men det blev inte fettförbränning som jag behöver. (Dock oerhört avkopplande att gå runt i en tyst skog, näring för andra delar av kroppen)


Nu när det är mörkt är det svårt att hinna med att träna. Vill inte ut o springa här i mörkret. Sen är det också oerhört svårt att komma iväg de veckor jag har barnen. Kan ju inte lämna dem när de har somnat, men nu har jag kommit på det!


Min bror o svägerska hade ett Wii Fit hemma, som de aldrig använder. Så det har jag lånat hem. Ska se om detta kan bli min nya kompis. Har testat för 1:a gången i kväll. Tog ju lite drygt 1 timma att träna effektivt i 30 minuter, men det var ju för att jag var tvungen att titta på instruktioner till varje övning. Nästa gång bör det ju bara vara att köra på. Funkar ju bra att kunna träna här hemma när killarna sover. Blir att skippa timmen framför tv:n. Faktiskt lite roligt att köra step och vara ute och jogga som en tecknad figur! Får se om detta kan vara något.


  

Av Jessica - 17 januari 2012 18:30

Attans vad mycket vardag det blev idag. Barn som skulle upp och iväg på morgonen, lämnas på dagis. Mamman vidare till jobbet. Stress iväg hem från jobbet. Hämta barn på dagis och fritids. Det var faktiskt ljust när jag anlände till skolan - det är ett plus i vardagens rutiner.


Idag enkla lösningen, sushi till middag. Efter det läxläsning med 2 stora, TRÖTTA killar. Massor med läxor. Oscar hade läsläxa och en läxa om kroppen, dock ingen av dessa tills i morgon, men lika bra att börja. Axel hade matte, veckans skrivläxa och läsläxa. Enbart skrivläxan tills i morgon, men han har så mycket läxor. Finns även kvar en engelskaläxa som vi inte påbörjat ännu. Där efter lite röj här hemma, sätta igång en maskin tvätt med smutsiga jackor, torka vantar på "sko-torken", ordna skolväskor till morgondagen, plocka undan disk, städa kaninbur, klippa barnens naglar....etc, etc, etc....


Känner ni igen er???? Nu en snabb stund framför datorn. Killarna ska i säng om 30 minuter. Ska försöka så veckan inte blir helt outhärdlig för oss alla. De stora killarna kom hem från Italien vid midnatt, och efter bara några timmars sömn upp till skolan. Så ikväll TIDIG kväll, och de protesterade inte när jag sa att de skulle i säng kl. 19!


Tror även jag ska försöka fortsätta med lite tidigare kvällar.... somnade igår vid 22. Var verkligen helt slut efter massagen. Hörde aldrig när mamma gick och la sig. Hon satt kvar uppe i soffan och tittade på tv:n. Jag har ju min säng i en del av vardagsrummet, men jag somnade ändå.... Känner mig även ikväll väldigt trött. Kan det fortfarande vara verkningar efter massagen? Jösses vilken genomkörare kroppen fick.

Av Jessica - 16 januari 2012 20:52

Har alltså varit på massage ikväll efter jobbet. Vi har det som friskvård på jobbet, så man har rätt att gå 3 gånger på hösten och 4 gånger på våren.


Innan jag gick första gången sa alla att det är såååå skönt att få massage... jo men visst.....! Kanske om man får klassisk massage - men vår massör ger djup massage OCH akupressur!!! Det känns kan jag säga. Inte någon risk att man somnar till där inte. Jädrar vad det kändes första gångerna jag var där. Tog till profylax-andning.


Vet ju dock att det gör nytta, men jäklar vad ont det gör när han hittar små punkter som han trycker på. Hade inte varit på massage på snart 1 år, så det var länge sedan. Det kändes, oj, oj, oj.


Har sedan frusit hela kvällen och är så trött. Mamma säger: "då har det gjort nytta"... Tror sängen och min vete-kudde ska få göra sin nytta.

Av Jessica - 15 januari 2012 21:41

Här sitter jag och mamma, en söndagskväll, bänkade framför tv:n och tittar på derby i Italienska ligan!!!..... Verkligen inte varje dag som det händer.


 


Hoppas killarna uppskattar matchen och all stämning kring den. Hoppas de mår bra.... morgonen började nämligen med att vi fick sms från Milano där det stod att Axels kompis hade blivit magsjuk under natten..... 

Sista beskedet för några timmar sedan var i alla fall att han mådde bättre och att ingen av de andra hade blivit sjuka än....


I övr. har det varit fullt med "görande" här hemma idag. Mamma far runt som ett torrt skinn.... Jag tar det lite lugnare... en sak i taget. Kan verkligen inte stressa och behöver vila lite ibland. Har i alla fall varit iväg och fått pappas bil tvättad. Här hemma har jag plockat ner julgranarna och ställt ut allt i förrådet. Mamma har dammat i hela huset och dammsugit, hon tyckte det behövdes....!


Nu är det snart dax för 2:a halvlek och sedan försöka somna, så man inte är helt slut i morgon när klockan ringer.

Av Jessica - 14 januari 2012 22:23

Hmmm, ofantligt vad fort sista dagarna har försvunnit. Har inte ens "hunnit" att blogga - dåligt!


I torsdags kom mamma hit, samt lilleman. De äldsta killarna åkte ju till Milano tillsammans med morfar och sin pappa. Igår jobbade jag som vanligt. Lilleman fick lyxen att vara hemma tillsammans med mormor. På kvällen kom morbror och moster ut till oss. De hade med sig mat och morbror tog på sig förklädet och lagade middag till oss! Trevligt!


Sov nästan 12 timmar mellan igår och idag!! Det gör gott!


Idag har vi grejat lite grann, varit på Hornbach, Ica Focus, lagat lunch, tvättat bilen, fikat hos brorsan.


Kvällen avslutades i tv-soffan med lördagsgodiset och gladiatorerna. Nu har mormor gått o lagt sig och lilleman sover sedan knappt 1 timme. Tror även jag skall passa på att försöka få bra med sömn även denna natten.


Att få lite extra vila kan aldrig vara fel. Kan nog kanske till och med ge lite extra energi, det kan jag behöva.

Av Jessica - 11 januari 2012 22:48

Idag och nu i kväll har jag fått ont i magen så fort min telefon meddelar att jag fått ett sms.... Bara väntar på att det ska vara från barnens pappa och att det står att någon av killarna blivit sjuk....


Vore förödande om någon av dem hinner bli sjuka inom nästkommande dygn. Vilket anti-klimax att inte kunna komma iväg på sin efterlängtade fotbollsresa till Milano.


Varför får jag så lätt negativa tankar??... Tycker alltid det är lättare att tänka negativt än positivt. Inte bra. Vet att detta är något som jag måste jobba med. Det är ju våra tankar som styr mycket av vårt liv och vårt mående....


Nu håller jag tummarna för att inga virusar hoppar på mina killar.....

Ovido - Quiz & Flashcards