Alla inlägg under februari 2012

Av Jessica - 10 februari 2012 19:13

Idag när jag försökte avsluta mitt jobb, kom chefen och ville prata lite. Hon hade lite kritik till mig. Det måste man ta, men när man slitit mer än man nästan klarar, så blir även lite kritik tung att bära...


Gjorde färdigt det jag var tvungen att göra färdigt, stängde ner och åkte hem. Tänkte mycket på vårt samtal i bilen hem. Kände att det tyngde ner mig, att jag just nu inte är bra på att ta kritik. Tänkte också på att detta får jag bara lägga bakom mig och fortsätta kämpa vidare.


Funderade också mycket på det här med psykologi. Hur psykologiskt är det att avsluta en jobbig vecka med kritik, eller ska man se det som att man börjar helgen med kritik??? Tänkte att chefen varken gav mig ett bra slut på veckan eller en bra början.


Kom hem och fortsatte fundera på detta och kände mig lite extra låg.


DÅ, efter att ha varit hemma någon halvtimme, plingar det till i min telefon och jag får ett sms. Det kom från chefen! Där stod det:


glömde säga att du gör ett jättebra jobb! Tack Jessica och ha en skön helg!


Att dessa 2 små meningar kan göra så mycket! Kände mig genast lättare och blev glad! Få credit för det man gör. Att man blir sedd när man sliter! Direkt ändrades mina tankegångar och det var med ens lättare att tänka, "jag ska ta till mig det hon sa och försöka tänka på det". Jag är bra, men allt kan bli bättre.


Detta var för mig suverän psykologi från en arbetsledare! Jag tar till mig kritiken och jag mår gott. Nu ska jag påbörja en helg i vilandets tecken.

Av Jessica - 9 februari 2012 20:54

Hade det inte varit fredag i morgon hade jag dött.... är helt slut. 2 veckor i supertempo på jobbet, tar ut sin rätt. Orkar inte nåt när jag kommer hem på kvällarna. Är inte kul.


Är nog dags för "duktighetsprinsessan" att snart försöka dra i handbromsen lite grann. Fast det sitter låååångt inne. Tänker som alltid: lite till går det nog...


När ska man lära sig???...

Av Jessica - 8 februari 2012 18:54

Nyss hemkommen från massage, hos lille Van Ho. Lille skriver jag, för han är inte stor, men hur kan en sån liten man göra att det gör så jäkla ont?...


Många säger att massage är sååå underbart, de bara njuter och näst intill somnar. Jo men visst, då gäller det i så fall klassisk massage. Hos Van Ho är det djup massage och akupressur som gäller.....


Attans vad mycket ömma punkter jag hade i skuldror, nacke och axlar idag. Det är gott nu efteråt när musklerna är rejält uppmjukade. Så nu gäller det att försöka bibehålla detta så länge som möjligt. Dvs. försöka att inte stressa så mycket. Att tänka på att dra ner axlarna, när de tenderar att hamna uppe vid öronen.


Fast även om det ibland gör ont, så är hela upplevelsen fantastisk. Komma dit en stund innan man har sin massagetid. Sitta i soffan, bläddra i en tidning och varva ner. Bli bjuden på något gott te med lite goji-bär i, samt någon liten bit av något kinesiskt natur godis. Sedan in på britsen, i det varma rummet. Ligga under värmedyna som täcker hela ryggen och baken. Massagen gör gott. Den avslutande massagen av sidorna på halsen och massage av tinningar och hårbotten, gör att man är helt groggy när man ska ta sig upp från britsen. Avslutning med vatten och lite prat och skratt med Van Ho.


Sen gäller det visst att fortsätta dricka bra ikväll, för att rensa ut slaggprodukterna. Jag fryser alltid hela kvällen när jag varit på massage, så i kväll när jag kryper ner under mitt duntäcke, får min varma vetekudde följa med.

Av Jessica - 7 februari 2012 21:39

är vi, dvs jag och min kollega på bvc detta???....


Näe, jag har inte fått storhetsvansinne! Ingen är oersättlig, men.... näst intill...!


Det har visat sig nu när min kollega är oplanerat sjukskriven i några veckor. Redan första dagen kontaktade min chef bemanningsenheten för att få tag i ersättare. Finns ingen att få tag i, alla var upptagna på uppdrag. Vi försökte alla tänka till om vi känner någon som kan rycka in och hjälpa oss, näe inte det heller. Sen hörde chefen med de distriktsköterskor som vi har på vårdcentralen, näe ingen där heller som kände sig säkra att gå in och stötta upp hos oss.


Nästa steg var att sända ut ett "hjälp-anrop" till andra bvc inom primärvården i området vi tillhör. Fanns det någon som hade någon att undvara någongång? Nej!


Sista "lösningen" var då bemanningsföretag - men inte där heller! Kunde få en sköterska som inte jobbat på bvc på 7 år, vilket skulle innebära att hon måste gå bredvid mig och "lära" upp sig.... har ändå hänt en del inom barnhälsovården på dessa åren. Näe, det sa jag nej till, och chefen var också inne på att det inte var en bra lösning. Behöver ju hjälp, inte någon som jag ska lära upp och som sedan inte inte är säker. När man behöver hjälp behöver man verkligen någon självgående.


Ja, så då har det visat sig. Vi är näst intill oersättliga, i alla fall med kort varsel! Kanske något man ska använda sig av i löneförhandling! (fast man har ju ingen förhandling, får ju bara sin nya lön. Så jag får hoppas att chefen kommer ihåg detta tills dess att lönerna ska sättas)

Av Jessica - 7 februari 2012 18:21

 


Ni fattar va! Kolla in min lilla smiley, så vet ni vad jag gjort.....suck. Blir sååå trött på mig själv. Hur lyckas andra människor med att inte försova sig?


Blev idag väckt av att min mobil ringde. Svarar och hör att det är min jobbarkompis. Reagerar spontant med några fula svordomar, och sedan en ursäkt till min jobbarkompis att det inte var menat till henne. "jag förstår det" säger hon då snällt till mig!


Så när jag flyger upp ur sängen idag, skiner solen för fullt ute och det är fullt dagsljus.... så brukar det inte vara när jag går upp... Bara att hoppa i kläderna, borsta tänderna och dra iväg. Hann dock till jobbet före alla patienterna.... för det var 2 om uteblev...


Det är helt otroligt. I morse har jag inte ens hört varken väckarklockan eller mobilen när den larmade. Har bara stängt av när jag varit mer eller mindre medvetslös.


I kväll SKA jag sova i tid!!!

Av Jessica - 6 februari 2012 22:25

... alltså, veckans värsta arbetsdag. Som jag tidigare nämnt, så är varannan måndag en tuuuung dag på jobbet. Börjar 8.15 och slutar 19. Då är man rätt så rejält tom i bollen när man låser jobbet och lämnar som sista person.


Men nu är den gjord, och nu kan det bara bli bättre!


Blir inte nåt gjort hemma efter dessa måndagar. Sitter mest i soffan och stirrar ut i luften.. Så nu ska jag göra ett nytt försök att komma i säng i vettig tid... Skam den som ger sig.


Hoppas kunna producera ett något intressantare inlägg i morgon!

Av Jessica - 5 februari 2012 22:22

Tja, det där med att lägga sig och sova, verkar inte gå så bra..... som vanligt! Suck.


Är snurrig i skallen. Man behöver verkligen inte åka karusell för att det ska snurra i skallen. Massor av tankar och funderingar och bekymmer som flyger omkring i min lilla hjärna. Svårt att koppla av, snarare så att jag stressar upp mig infrån. Vet ju att det är jag själv med mina tankar som stressar igång.


Men tankarna susar omkring, eller näe, susar låter för snällt. De flyger omkring i min hjärna som värsta formel 1 bilarna, och ibland krockar de desstuom med varandra, då blir det ännu värre....

Arbetstider, sommarsemester, bostad, pengar, jobbet, klassföräldersuppdrag, sportlov....etc, etc, etc...


Önskar att det fanns en on/off-knapp till min lilla hjärna. Vore läge att stänga av nu!!! Lovar att jag sätter på imorgon igen!.....

Av Jessica - 5 februari 2012 20:44

Så var även denna helg till ända. En trevlig helg, med mycket tid tillsammans med mina killar. Kanske inte så mycket vila som jag egentligen behöver...men man kan inte hinna med allt.


Idag har vi varit på födelsedagskalas för Amanda, som fyllde 8 år!


 


Axel valde att vara hos en kompis och leka. För oss andra var det gó fika, och trevligt umgänge för mig och för killarna. Vi var ditbjudna på fika, men det blev att vi stannade och åt mat också.


Väl hemma var det sysslor som vanligt. De stora killarna fick göra lite läxor - "trots" att det är söndag. Alltid lite protester när de skall göra läxor på helgerna, men det underlättar så mycket i veckan, om man redan påbörjat läxorna under helgen. Hoppas de en vacker dag förstår detta själva, att man måste planera och dela upp sina läxor. Antar att det är bl.a det som kallas för studieteknik.


Nu sover de gott. Jag ska bara in i duschen och sedan försöka det samma.

Ovido - Quiz & Flashcards