Alla inlägg under mars 2012

Av Jessica - 16 mars 2012 18:59

Hur trött kan man bli? Trots att det bara varit en 4-dagars arbetsvecka för mig denna veckan, så är jag ändå helt slut. Trött i hela kroppen, ont på div. ställen troligen relaterat till stress och spänningar, svårt att hålla ögonen öppna.... skulle helst bara vilja lägga mig och SOMNA!!!


Får dock hålla mig vaken en halvtimma till, då ska Oscar hämtas hos sin kompis, sen kan jag nog mer eller mindre "dö". Att jag blir såhär extremt trött på fredagskvällen, är nog för att jag kopplar av extra mycket, då jag vet att det är ledigt i morgon. Därmed inte heller så mycket kvälls-sysslor som "måste"/borde göras.


Matlagning och röj efter maten, är avklarat. Så nu är det inga mer måsten för ikväll. Tror jag ska lägga mig samtidigt som barnen i kväll. För vad är det för nytta till att jag sitter som en zombie i soffan och bara stirrar rätt ut i luften??...

Av Jessica - 15 mars 2012 20:49

Har nyss avslutat lite vård av vår älskade lille James. Han sitter nu i sin bur, tror han var mycket nöjd med att få komma tillbaka dit ikväll....


Just nu fäller han päls, vilket jag tycker är lite läskigt. Vår förra kanin dog ju på grund av pälsbollar i magsäcken... Så när James nu fäller, är jag lite orolig. En kanin tvättar ju sig noga, så det är helt oundvikligt att den ska få i sig päls. Får ju dock försöka minska mängden päls som den kan få i sig. Så när vi köpte James, inhandlades också en kam. Fick just denna kam rekommenderad av uppfödaren. Tycker dock att det funkar dåligt. Så.....

man tager vad man haver!


James pälsvård uförs i detta hem med en KLÄDRULLE!!.... Funkar jättebra. Tar med mycket hår, och James misstycker inte så mycket!


Efter ansning av päls, så blev det ikväll även klippta klor. Stackars lille krake, ingen favoritkväll för honom. Fast jag tror att han, liksom jag, är nöjd nu efteråt!

Av Jessica - 14 mars 2012 22:20

 


Halva liv av Mats Strandberg, en lättläst bok, som fångade mitt intresse. Ville bara läsa och läsa och läsa. Riktigt kul att historien tar en helt annan vändning än man förväntat sig. Först en trevlig berättelse, lätt att ta till sig, sedan blir det riktigt spännande! Inte alls vad man förväntat sig när man läser början av boken. Vet att Mats har skrivit fler böcker, så jag får nog prova på något mer av honom.


Karin Alvtegen har skrivit Skam. Har läst en annan bok av henne, och tyckte inte den var någon höjdare. Gav henne ändå en andra chans. En annorlunda historia om olika personer, men vars vägar korsas på ett speciellt sätt. Karin Alvtegen skriver väldigt speciellt. Vet inte riktigt vad jag tycker om denna....


Prins annorlunda av paret Olsson handlar om deras liv tillsammans med sin prins, sin förstfödde, som kom till världen med Downs syndrom. Man får följa sonen och man får ta del av både mammas och pappas tankar, känslor och upplevelser. En bok med glädje och värme, samtidigt som där finns en sorg! Nyttig att läsa!

Av Jessica - 13 mars 2012 18:57

Hur reagerar ens 8 1/2 åring på denna fråga, när den kommer från en okänd människa??.... Ja självklart tror och hoppas man att ens barn förstått att man INTE på några villkor får följa med främmande människor...


Varje tisdag eftermiddag är mina killars fritids nere på fotbollsplanen som ligger i nära anslutning till skolan. När jag idag kommer stressandes dit för att hämta, möts jag av en lite chockad personal, som berättar att min son och 2 av hans klasskamrater var påväg att följa med några okända ungdomar!!!...


Hon hade själv inte upptäckt detta, utan det var en av de andra fritidsledarna som upptäckt detta och sagt till barnen. Hur ska man reagera som förälder?? Få panik? Bli arg? Bli rädd?... känslorna kan vara många.


Själv var jag väl dels så stressad att jag inte orkade reagera, samt att jag inte riktigt kunde tro det... Man vill ju tro gott om sina barn. Tog självklart ett snack med sonen om detta. Han sa att de inte skulle följa med, utan att ungdomarna skulle gå och fixa glass och komma tillbaka med?! Vet inte riktigt vad jag ska tro om det. Ska bli intressant att höra vad de andra barnen har sagt till sina föräldrar. Frågade Oscar om han hade tänkt följa med: "självklart inte mamma". Frågar då om han tror att de andra 2 killarna skulle följa med, och får till svar: "mamma, inte ens x och x är så dumma!"


Med dessa svaren känns det ändå ok. Fortsätter att tro på min älskade son och hans förnuft och insikt. Samt är tacksam för våra fritidsledare som är uppmärksamma, trots att de har allt för många barn att ta hand om.

Av Jessica - 12 mars 2012 21:28

I eftermiddags när jag och grabbarna kom hem, beundrade vi den nymålade väggen... Fin grå färg, MEN, inte samma som de andra....


Suck! Så trots att jag hade med mig etiketten från den andra grå färgen, så blev det fel. Lite trött blir man. Fick för en stund den där känslan, när luften går ur en. När man känner sig som en ballong som någon stuckit hål på...


Valde dock att inte fastna i den känslan, utan försökte tänka positivt. Får ju vara tacksam att jag bara har målat en liten del av vardagsrummet och inte allt. Så mycket jobbigare det hade varit då...


Ja, ja... får ta mig åter till Hornbach och se om det går att få någon rätta på detta. Känner inte precis för att betala för ny färg... Men detta får bli tidigast på onsdag. Tisdagen är som alltid redan mer än fulltecknad.


Så har man inte redan att göra, så får man!

Av Jessica - 11 mars 2012 12:00

Söndag och ledig, men ändå vissa saker på "agendan". Dagen började med ett besök hos tandläkaren. JA helt riktigt, på en söndag. Går hos tandläkare Hans på Tandakuten. Har gått där sedan jag flyttade till GBG. Hamnade där i ett akut ärende första gången. Trivdes med Hans och frågade om man även fick boka tider där, vilket man fick. Så sen dess träffar jag Hans någongång varje år. De har öppet alla dagar om året, och på helger bokar de vissa tider. Så oftast tycker jag det passar bäst att ta det på helgen, istället för att pressa in mer på vardagarna och därmed öka stressen.


Idag hade jag inga nya hål! Det är trevligt. Ska dock tillbaka på ett besök, då Hans ska hjälpa mig ta bort tandsten.


Väl hemma fortsatte jag på det projekt jag påbörjade SENT igår kväll... Jag började mål här hemma.. Sååå typiskt mig att börja ett projekt SENT på kvällen. Dels förbättrade jag lite på min fondvägg i köket och sedan har jag börjat med mitt vardagsrum. Kommer se lite lustigt ut här ett tag, men vad gör det? Det är ju jag som bor här och bestämmer här!


I mitt vardagsrum är det mycket fönster och öppningar till kök och hall, samt dörröppning till Axel & Peters rum. Därför tänker jag inte måla allt på en gång. Den tiden finns inte, utan jag tar en liten "smutt" i taget. Därför kommer det se lustigt ut här! Igår var också första gången som jag målade utan att maskera, hatar nämligen att maskera och sedan när man drar tejpen blir det ändå inte bra... Så det jag gjorde i natt var att jag med LITEN pensel målade alla kanter!!!! Idiotjobb - JA, men ibland har man inget val.


Hade tänkt måla resten före dagens tandläkarbesök....men som vanligt var jag allt för trött för att komma upp i tid. Så jag fick måla när jag kom hem. Nu hinner det precis torka till i 4 timmar, som behövs innan man kan måla nästa omgång.


Sen ska jag nämligen hämta mina killar!!! Yippee! Nästan 1 dygn i bonus tillsammans med dem.

Av Jessica - 10 mars 2012 15:34

Idag har mina killar spenderat några timmar ihop med morbror och moster. I julklapp gav de barnen lite "upplevelser" eller rättare sagt, tid tillsammans! Brorsan frågade vad barnen önskade sig, och jag tyckte barnen redan hade allt för mycket saker, att de istället kunde ge dem "presentkort" på saker de kunde göra tillsammans. Förslaget föll i god jord, och idag har barnen nyttjat den 1:a av sina 5 saker.


Så idag var det bowling som stod på schemat. Brorsan har lagt upp lite roliga foton, och en "segerdans" hmmmmm, på facebook. Ser ut som de hade en mysig stund tillsammans.


Mina killar älskar sin morbror, när de var riktigt små bodde brorsan utomlands och var bara hemma på visit några få gånger varje år. Killarna älskade när de fick träffa honom, de klängde och klättrade på honom så fort han visade sig. Jag kommer ihåg att Oscar till en början var lite reserverad, tyckte det var lite läskigt när morbror busade, men gillade att han busade med storebror.


Morbror och moster lever ju i samma stad som vi, men de lever ju ett helt annat liv än vi. Inga barn och båda jobbar mer än heltid, samt att de har ett mer än fullt socialt liv... Så vi blir alla glada när vi får låna dem en stund. Min store kille brukar ibland säga: man vet ju inte riktigt med Jocce om och när han kommer, man vet inte innan han är här. (mest med tanke på att Jocce ALLTID är sen)


Trots att brorsan levde utomlands, så är det ganska så häftigt, för han har lyckats vara hemma när 2 av killarna kommit till världen. När Oscar föddes var han tom hemma i vår lägenhet. Han skulle resa "hem" till sin dåvarande destination kvällen efter. Så han hann med att träffa Oscar på BB när han var 1/2 dygn gammal. Likadant var det när Peter föddes. Då var han också av en slump hemma i stan. Så även Peter fick han se när han var bara några timmar gammal. Häftigt!




       


Jocce & killarna besöker Peter när han är ca. 6 timmar gammal. Oscar var lite misstänksam över lillebror...



 


Brorsan är INTE van vid att hålla i såna här små liv! Då ska ni veta, att detta inte var en liten kille, utan 4 kg nyfödd bebis.


Hoppas att både morbror och moster haft några roliga timmar med mina fantastiska killar! Det är ett sånt privilegie för dem att ha en god kontakt med morbror o moster, något jag själv aldrig haft.


Jag har själv bara 1 faster, och när jag växte upp bodde vi ca. 6 mil från varandra, men mina föräldrar och min faster & farbror umgicks inte så mycket. Vi sågs mest när det var någon som fyllde år. Därmed fick jag aldrig någon närmre kontakt med dem och tyvärr inte heller med mina enda 2 kusiner. Hoppas att det inte blir så för mina killar. Vi försöker att det ska bli en bra kontakt som de kommer ha alla år.




Av Jessica - 9 mars 2012 20:47

Kolla vad min bror hade lagt in till mig på facebook. Men hallå..... detta såg jag nu ikväll. Hmmm, hade jag fått vet tidigare kunde jag kanske planerat ihop med någon kompis att gå på detta!
Fast jag har inte ens 545 kr. att lägga på sånt just nu.... så vad gör man???
Man sms:ar till sin lillebror, som är den som ordnat allt detta, att man är en SNÄLL storasyster, att man har 36 i skor och att man gillar att få presenter!! 
Vi får se om de fina vinkarna gick hem!
SISTA CHANSEN!
Vi har några få platser kvar till kvällens **Nelly High Heels VIP Dinner**

För det galna priset av 545,- får du:
Välkomstdrink, middag med sushi, dumplings & dim sum, 2 glas vin, ett par valfria skor, goodie bag med ett värde av 600-900,-, möjligheten att i lugn och ro välja dina skor, fri entré till nattklubben, en härlig fredagskväll med dina väninnor, tävlingar och skön musik.

Senare på kvällen köar 100-tals tjejer för att bli en av de första 100 lyckliga som väntat för att få ett par skor. Slipp kön och få en grym after work med ett 60-tal VIP-tjejer.
Hör av er till mig direkt för att knipa en av de sista platserna. Först till kvarn…
Vi ses ikväll kl. 21.00
// Jocce

Ovido - Quiz & Flashcards